Zakaj so nišne dišave tako edinstvene?

Na Naminem oddelku kozmetike v pritličju se je decembra lani odprl kotiček z nišnimi dišavami, ki s svojimi edinstvenimi in prestižnimi dišavnimi kompozicijami, eksotičnimi imeni in unikatnimi stekleničkami nagovarjajo vse, ki si želijo unikatnega in resnično osebnega vonja, narejenega z ljubeznijo in predanostjo.

Kakšna je razlika med nišnimi in masovno proizvedenimi dišavami?

Nišna parfumerija je nastala kot alternativa masovni parfumski produkciji, v ospredje pa je postavila umetnost in kreativnost. V primerjavi z modnimi dišavami nišni parfumi veljajo za prestižnejše. S svojim vonjem največkrat ne nagovarjajo ‘njega’ ali ‘njo’, temveč se klasificirajo kot uniseks dišave. Nišni parfumi so osredotočeni na svojo kompleksnost, dišavno zgradbo ter kakovost parfuma samega. Pri oblikovanju v nasprotju z masovno proizvedenimi modnimi dišavami, ki dajejo večji poudarek oglaševanju, kreatorji nišnih dišav uporabljajo dražje, kakovostnejše sestavine, ki poskrbijo za pridih luksuza, redkosti in bogastva. Nišni parfum velja za bolj razkošnega tudi zaradi obrtniškega postopka, ki se uporablja za izdelavo vsakega vonja, zato imajo običajno višjo ceno. Nišne blagovne znamke dišav so zaradi manjše proizvodnje lahko veliko bolj ustvarjalne s svojimi vonji, saj ni potrebe, da bi njihove dišave pritegnile večino prebivalstva. Nišne dišave je mogoče kupiti le v visokospecializiranih parfumerijah in blagovnih hišah, kjer vam usposobljeni svetovalci predstavijo izbrane dišave in svetujejo, kateri parfum izbrati glede na želje, videz, letni čas …

Kaj naredi nišne dišave tako posebne?

Pomembno je, da se zavedate, da nišne dišave niso le dišave. Nišne dišave so umetniško ustvarjene s skrbno izbranimi sestavinami visoke kakovosti. Vsak vonj predstavlja svojo zgodbo in teži k temu, da vzpostavi individualno, osebno privlačnost, vez z njegovim nosilcem. Zgradba parfuma oz. njegova kompozicija je zelo originalna ter omogoča edinstven razvoj na koži posameznika. Podjetja, specializirana za nišne dišave, pogosto sodelujejo z vrhunskimi parfumerji, ki s svojo umetniško vizijo ustvarijo vonje, ki v svetu parfumerije veljajo za revolucionarne in neponovljive.

Za več informacij o nišnih dišavah in kako najti popoln vonj, ki odraža vašo osebnost, obiščite našo poslovalnico in raziščite bogato ponudbo nišnih, butičnih parfumov, kot so Xerjoff, JHAG, Montale in Mancera.


Naslovna fotografija: Arhiv Nama
Lektorirala: Mojca Zemljak

V kolikor izdelkov ni na voljo v spletni trgovini, nas obiščite v veleblagovnici Nama ali nam pišite na spletna.prodaja@nama.si in potrudili se bomo ustreči vašim željam.

Aktualno