Zakaj so probiotiki odlični tudi pri negi kože?

Probiotiki v kozmetiki doživljajo pravi razcvet, saj zadnje raziskave kažejo, da imajo prav probiotiki izjemne koristi za kožo. Zdravje naše kože se namreč začne pri uravnovešenem mikrobiomu – zbirki mikroorganizmov, ki se nahajajo na površini kože. Sprememba sestave kožnih bakterij ali imunskega odziva kože lahko privede do njegovega porušenja. To se lahko kaže kot srbenje, luščenje kože, kožne nepravilnosti, akne ali celo vnetja. Ravnovesje se na zdravi kože sčasoma povrne samo po sebi, za hitrejšo obnovitev pa ji lahko pomagamo tudi sami, z nanosom probiotikov. Probiotični kozmetični izdelki pomagajo pri osnovnih težavah s kožo, kot je izsušenost, poleg tega pa tudi spodbujajo rast dobrih bakterij, ki sodelujejo pri obnovi zdravega mikrobioma. Kozmetični izdelki Korres so koži in okolju prijazni negovalni izdelki s klinično preizkušeno učinkovitostjo. Med izredno priljubljene sestavine, ki jih uporabljajo, tako spadajo grški jogurt z izjemnim probiotičnim učinkom na bariero kože.

SPLETNI NAKUP
S klikom na sliko izdelka boste preusmerjeni v spletno trgovino, kjer izdelek lahko tudi kupite, v kolikor je na zalogi. V članku so prikazane polne cene, brez popustov.

V kolikor izdelkov ni na voljo v spletni trgovini, nas obiščite v veleblagovnici Nama ali nam pišite na spletna.prodaja@nama.si in potrudili se bomo ustreči vašim željam.


Naslovna fotografija: Profimedia

Krema za čiščenja obraza z grškim jogurtom Korres
20,40 €
Vlažilna krema za obraz z grškim jogurtom Korres
27,58 €
Luksuzna nočna krema za obraz z grškim jogurtom
30,65 €
Intenzivna vlažilna krema za obraz z grškim jogurtom Korres
27,58 €

Aktualno