Uspeh in moda z roko v roki

Četrtek, 23. april 2015

Veleblagovnica NAMA tradicionalno podpira slovenske oblikovalce, zato smo tudi tokratni modni dogodek pripravili skupaj z Majo Štamol in Kopitarno Sevnica. K projektu smo povabili Obrtno - podjetniško zbornico Slovenije, ki s svojo blagovno znamko Izdelek slovenske obrti, katere ambasadorka je prav Maja Štamol, podpira slovenske oblikovalce.

Po modni brvi se je sprehodilo deset znanih in uspešnih Slovenk, ki so uspele na različnih področjih. Tjaša Kokalj je manekenka, voditeljica in blogerka, Nika Veger lepotna strokovnjakinja in blogerka, Eva Cimbola radijska in tv voditeljica in Bojana Ksela Rose kreativka. Arijana Lipovec se ukvarja z zavarovalniškim svetovanjem, Jasna Triller vodi eno izmed najuspešnejših slovenskih podjetij za kartične sisteme, Alenka Godec je sinonim za enega najboljših glasov na slovenski glasbeni sceni, Maja Štamol sodi v sam vrh slovenskih modnih oblikovalcev. Mira K. Veljić vodi najstarejšo slovensko veleblagovnico NAMA, Andreji Juteršek pa smo s tem dogodkom izpolnili dolgoletno željo, da bi nekoč nastopila na modni reviji.

Nosile so pomladne modne trende Maje Štamol – lahkotne obleke, majice in tunike v svetlo modri, vijolični in črni barvi, modne črtaste kombinacije, prosojne obleke čez hlače in letos zelo moden jeans z dodatki vpadljivih kamnov. Predstavile so tudi zadnje modne trende iz veleblagovnice NAMA. Močne in žive barve, cvetlične potiske v kombinaciji z usnjeno jakno in barvnimi torbami, ki se jim letos nikar ne poskušajte izogniti.

Za piko na i so poskrbeli zadnji modeli vedno bolj priljubljenih in uveljavljenih poletnih sandalov Kopitarne Sevnica »Designed by Maja Stamol«. Premierno so predstavili modele, ki bodo zagotovo postali »must have« kosi v poletni garderobi modnih navdušenk. Poleg zlate in srebrne različice so sandali odslej na voljo tudi v svetlečem belem in črnem usnju – laku, nespremenjena ostajata pluta in trendovske zakovice v zlati ali srebrni barvi. Nekaj posebnega v ponudbi je nov model na gumirani debelejši platformi v kombinaciji plute in črnega satena, za tiste najbolj drzne pa bo kot nalašč sandal v vzorcu zebre iz žlahtnega krzna.

Tako kot v drugih razvitih državah, kot je na dogodku povedal Branko Meh, predsednik Obrtno – podjetniške zbornice Slovenije, se tudi v Sloveniji soočamo s poplavo izdelkov s Kitajske in Bližnjega vzhoda, kar je zelo slabo za slovensko malo gospodarstvo. In ker je pomagati obrtnikom in podjetnikom njihova ključna naloga, so lani prav v ta namen registrirali novo blagovno znamko Izdelek slovenske obrti. Z njo poskušajo slovenskim tekstilcem pomagati dolgoročno graditi prepoznavnost slovenskih tekstilnih izdelkov in informirati potrošnike o prednostih nakupa slovenskega tekstila. Verjamejo, da bodo lahko tudi na tak način zaščitili slovensko tekstilno obrt.

Zaščitili jo bomo lahko tudi s takšnimi dogodki, na katerih se z roko v roki ne sprehajata le uspeh in moda, temveč z roko v roki sodelujejo slovenske blagovne znamke.

Skozi modno popoldne nas je popeljal voditelj David Urankar, v stilu velikih zvezd pa ga je zaključila vedno odlična Alenka Godec. Prijetno modno pomenkovanje ob kozarčku penine in sladkih dobrotah iz delikatese ljubljanske veleblagovnice NAMA pa je trajalo še dolgo v večer.

Dodatne informacije: Zala Rambaud, zala.rambaud@nama.si

Foto: Katja Kodba

Ponedeljek, 6. januar 2020 Tjaša, Nika in Lorella skupaj po prazničnih nakupih v Namo Ponedeljek, 6. januar 2020 Prazniki po našem okusu #iskrenozNama Četrtek, 14. november 2019 Modre odločitve za Črni petek #iskrenozNama Ponedeljek, 28. oktober 2019 Odkrito o zakritem #iskrenozNama Petek, 20. september 2019 Namin dan #zNAMOnaprej Sreda, 29. avgust 2018 Nov začetek Baby Centra v središču Ljubljane Ponedeljek, 10. april 2017 Namina premiera Upokojitev v stilu Petek, 18. november 2016 Že 70 let sijemo za vas - na četrtkov večer smo še posebej svetló! Petek, 23. september 2016 Praznovanje Naminih 70. let s poslovnimi partnerji Petek, 3. junij 2016 Namine izložbe Petek, 20. maj 2016 V prvi mestni veleblagovnici je bilo živahno na vsakem koraku Ponedeljek, 16. maj 2016 Večerno nakupovanje, 19. maj 2016 Petek, 15. april 2016 Knjiga o džugli Ponedeljek, 14. marec 2016 Prvi "Vsenajboljšičetrtek" je razveselil naše kupce Petek, 20. november 2015 Lepša stran življenja // Le bon côté des choses Petek, 23. oktober 2015 Afrodita predstavila pomlajevanje z Ma3genixom Četrtek, 24. september 2015 Namina premiera filma Sprehod po gozdu Sreda, 20. maj 2015 Dan nakupov, ki obuja spomine in vzbuja skomine Četrtek, 23. april 2015 Uspeh in moda z roko v roki Četrtek, 12. marec 2015 S Sneguročko v pomlad Petek, 5. december 2014 Znak ljubljanske kakovosti Petek, 21. november 2014 Pravljično nakupovanje v veleblagovnici Nama Petek, 7. november 2014 Da, tudi v slovenskih kreacijah se lahko sprehajate po Parizu Četrtek, 11. september 2014 Veleblagovnica Nama že šestič gostila filmsko premiero! Torek, 24. junij 2014 EMONA 200 in poletna muzejska noč v Nami Četrtek, 19. junij 2014 Nama Škofja Loka praznovala svoj 46. rojstni dan Petek, 23. maj 2014 Večer daljnega vzhoda v Nami Četrtek, 8. maj 2014 Nove dimenzije G-Stare Store Slovenia Ponedeljek, 28. april 2014 Nama in G-Star Raw trgovina v Cityparku Ljubljana Ponedeljek, 28. april 2014 Otvoritev novih izložb - Kitajska kultura v Nami