MEDSEZONSKI POPUSTI

Samo še danes -20 % popust ob nakupu nad 20 eur na izbrane blagovne znamke sezone PP24.

Kako zaščititi kožo in se varno nastaviti soncu

Čeprav UV-sevanje sproži sintezo vitamina D, velja, da je izpostavljanje soncu glavni povzročitelj staranja kože, hiperpigmentacij, razvoja sončnih opeklin ter nastanka predrakavih in rakavih lezij. Še zlasti je na udaru koža na obrazu, ki je sončnim žarkom izpostavljena vse leto. Medtem ko so UVB-žarki odgovorni za vidne poškodbe, UVA-žarki, ki prodrejo v najglobje plasti kože, razgrajujejo elastična vlakna in povzročajo poškodbe na genetskem materialu. Največji del UVA-žarkov deluje celo v oblačnem vremenu, in zato ni odveč, če vas opomnimo, da je uporaba dnevne kreme z zaščitnim faktorjem vse leto več kot zaželena.

Pri zaščiti obraza pred UV-žarki lahko uporabljate kreme, ki so temu posebej namenjene, oziroma negovalne ali obarvane dnevne kreme z zaščitnim faktorjem. Ta pri slednjih variira od 25 (ta je namenjen mesecem v hladnejšem delu leta) do 50 (primeren za poletne mesece). Zaščitni faktor je lahko dodan tudi tekočim podlagam.

DNEVNA NEGA Z ZF-ZAŠČITO

Če so vam v dnevni negi ljubše običajne negovalne kreme z dodanim ZF-faktorjem, izberite takšno z lastnostmi, ki ustrezajo potrebam vaše kože. To so lahko vlaženje, odprava hiperpigmentacij, zaščita pred sodobnimi okoljskimi vplivi …
Mednje sodi tudi nova linija izdelkov proti staranju kože Clinique Superdefense z zaščitnim faktorjem 25/30/40.

Superdefense SPF 25/40 Fatigue + 1st Signs of Age Multi-Correcting Gel

Kofein in kreatin oskrbita kožo z energijo, hialuronska kislina in trehaloza poskrbita za vlago in glajenje. Drobni biserni delci kožo obdajo v nežen sijaj. Formula je obogatena s sestavinama za krepitev kože – trehalozo in izvlečkom sigesbeckie. Koža je v trenutku navlažena, vidno je zmanjšan videz drobnih linij in gub, zmanjšan je tudi videz utrujene kože, nevtraliziran je sivi ton, koža pa je gladka. Inovativna tehnologija Stop Signs™ ščiti kožo pred UVA- in UVB-žarki, infrardečo in modro svetlobo, prostimi radikali, onesnaženim zrakom, prahom in cvetnim prahom. Deluje kot prva obrambna linija pred prezgodnjim staranjem kože.

SONČNA LINIJA Z ZF-ZAŠČITO

Povsem na mestu je tudi odločitev, da kožo pred UV-sevanjem vsakodnevno ščitite z izdelki, ki so običajno namenjeni poletnim mesecem. Sodobne sončne linije že nekaj časa izpopolnjujejo vrhunski mineralni filtri ter vlažilne in obnovitvene sestavine za celovito zaščito kože. Izdelkom so pogosto dodani tudi odsevni pigmenti za sijaj ter sestavine za lepši zagorel videz.

Dior Bronze

Tokrat izpostavljamo najnovejšo linijo Dior Bronze z visoko zaščito v treh novih formulah. V osrčju zaščitne formule je poleg hranilnih in pomiritvenih sestavin širok spekter UVA-filtrov, ki učinkovito zaščitijo kožo pred ultravijoličnimi žarki, ki povzročajo pigmentne madeže in pospešujejo staranje kože, medtem ko širok spekter UVB-filtrov kožo zaščiti pred opeklinami in rdečico, ki je posledica prekomernega izpostavljanja soncu. Močan antioksidant, vitamin E, zaščiti kožo pred staranjem, ki ga povzročajo sončni žarki in prosti radikali.

Obiščite oddelek kozmetike v pritličju Name in se z našimi strokovnjakinjam za lepoto posvetujte o izbiri izdelka z zaščitnim faktorjem, ki bi najbolj ustrezal potrebam vaše kože.


Naslovna fotografija:

V kolikor izdelkov ni na voljo v spletni trgovini, nas obiščite v veleblagovnici Nama ali nam pišite na spletna.prodaja@nama.si in potrudili se bomo ustreči vašim željam.

Aktualno