Trajnostna moda: Ted Baker za boljši svet

Luksuzna angleška blagovna znamka Ted Baker, ki je v Sloveniji ekskluzivno na voljo v Nami, od nekdaj razmišlja o ustvarjanju lepih, a tudi vedno bolj trajnostnih oblačil. Prav tako verjamejo v transparentno in pošteno poslovanje, ki vključuje prav vse udeležence v njihovi dobavni verigi. Izjemno veliko pozornosti namenjajo varovanju našega planeta. Ste vedeli, da kar 70 % ogljičnega odtisa ustvarimo s proizvodnjo izdelkov, ki jih uporabljamo v vsakodnevnem življenju? Prav zaradi tega so se pri blagovni znamki Ted Baker zavzeli, da bodo zmanjšali odtis ogljika in ostalih odpadnih materialov na minimum.  Med drugimi se zavezujejo, da bo 100 % njihovega poliestra do leta 2030 v obliki recikliranega poliestra, 100 % njihovega bombaža bo do leta 2024 v obliki organskega bombaža, recikliranega bombaža ali BCI-bombaža, 100 % njihovega usnja bo do leta 2025 pridobljeno iz LWG ali strojarn usnja s podobnim certifikatom …

(BCI) Better Cotton Initiative poskuša izboljšati svetovno proizvodnjo bombaža tako, da je ta bolj prijazna do ljudi, ki ga proizvajajo, in okolja, v katerem je pridobljen. Zavzemajo se za boljšo prihodnost bombažne industrije.

(LWG) Delovna skupina strojarn usnja je mednarodna organizacija, ki jo sestavljajo udeleženci iz celotne dobavne verige usnja. Spodbujanje najboljše okoljske prakse v proizvodnji usnja in sorodnih panogah.

Od leta 2012 je Ted Baker tudi podpisnik akcijskega načrta za trajnostna oblačila (SCAP) in se zavzema za uvedbo pozitivnih sprememb v celotnem tekstilnem sektorju. Skupaj z več kot 70 modnimi znamkami s sedežem v Združenem kraljestvu si prizadeva za zmanjšanje odtisa ogljika, količine porabljene vode in odpadnih materialov pri proizvodnji oblačil, ki se prodajajo v Združenem kraljestvu.

Vodijo tudi strogo politiko glede materialov – koga postavljajo za dobavitelje pri pridobivanju vlaken živalskega izvora. Pri znamki Ted Baker tako v nobenem primeru in v nobenem od njihovih izdelkov ne uporabljajo materialov, ki niso pridobljeni na odgovoren način in v skladu z omenjeno politiko. Ker je tako na primer pri pridobivanju krzna težko zagotoviti, da so živali res vzrejene na farmah krzna in obravnavane etično, Ted Baker v nobeni kolekciji ne uporablja pravega krzna.

Prav tako se zavedajo, da se odgovornost ne konča pri izbiri surovin, temveč sega tudi v proizvodne procese. Zato pozorno spremljajo, kako so njihovi izdelki obdelani. Primerno barvanje, tiskanje, strojenje in pranje materialov prav tako lahko pomaga zmanjšati vpliv ogljika, porabo vode in kemikalij. Digitalni tisk na primer ustvarja čudovito žive slike in za to porabi manj vode in črnila v primerjavi z drugimi metodami tiskanja. Vsi njihovi partnerji in tovarne se strinjajo z njihovimi standardi glede delovnih pogojev, poslovne etike, sledljivosti, okoljskega nadzora in uporabe kemikalij.

Moda, tudi vrhunska, ima danes vse krajši rok trajanja. Toda izdelki Ted Baker so narejeni tako, da trajajo, saj menijo, da je treba v njihovih oblačilih uživati ​​čim dlje. Zato so sestavili prav poseben vodnik za nego ( Taking Care of Ted), ki vam pomaga podaljšati življenjsko dobo garderobe, prihraniti nekaj denarja in obenem preprečuje pretirano porabo dragocenih virov.

Njihov etični kodeks ravnanja temelji na mednarodnih konvencijah, kot so osnovni kodeks pobude za etično trgovanje, Splošna deklaracija ZN o človekovih pravicah, temeljne konvencije ILO in drugo.

_

SPLETNI NAKUP
S klikom na sliko izdelka boste preusmerjeni v spletno trgovino, kjer izdelek lahko tudi kupite, v kolikor je na zalogi. V članku so prikazane polne cene, brez popustov.

V kolikor izdelkov ni na voljo v spletni trgovini, nas obiščite v veleblagovnici Nama ali nam pišite na spletna.prodaja@nama.si in potrudili se bomo ustreči vašim željam.

Plašč Ted Baker
425,00 €
Pulover Ted Baker
125,00 €
Bluza Ted Baker
165,00 €
Dolge hlače Ted Baker
175,00 €
Pulover Ted Baker
165,00 €

Aktualno