Smilj – najboljše darilo, ki ga lahko privoščite koži

Smilj, suhocvetnica ali immortelle, v prevodu nesmrtnica, je pravi zaklad narave, zdravilna rastlina iz obalne mediteranske regije z dolgo tradicijo delovanja proti staranju kože. Njegovo botanično ime izvira iz grških besed za sonce (helios) in zlato (chrysos). In res, v smilju so ujeti sončni žarki, s pomočjo katerih ta rumenocvetna rastlina prenovi in obnovi kožo, ki ponovno zasije v barvi zlatega sonca. Immortelle ali nesmrtnica pa se navezuje na njegov obnovitveni učinek, s katerim ta rastlina deluje predvsem na suho in zrelo kožo ter brazgotine. Dragoceno eterično olje je znano tudi po varovalnih lastnostih in protivnetnem delovanju, primerno pa je še za odpravljanje hematomov oziroma modric po telesu. Dragoceno eterično olje in hidrolat smilja pridobivamo s parno destilacijo. Zaradi vsebnosti flavonoidov (naringenin, nerilacetat), ki preprečujejo naravno razgradnjo kolagena in elastana v tkivih ter spodbujajo proizvodnjo kolagena in obnovo tkiv, je smilj zelo priljubljen v kozmetičnih izdelkih.

Smilj kot eno izmed ključnih sestavin najdete tudi v negovalnih izdelkih slovenske prestižne naravne kozmetike za nego kože Dalú Natural Skincare.

BREZČASNA OBNOVITVENA KREMA ZA OBRAZ S SMILJEM Dalu.
105 €

Krema proti staranju

Bogata svilnata tekstura naravneobnovitvene kreme za obraz je nekaj najboljšega, kar lahko narava ponudi vaši koži. Skrbno izbrane ekološke sestavine imajo intenzivne negovalne in antioksidativne učinke, hkrati pa zagotavljajo dovoljšno količino vlage in spodbujajo nastajanje kolagena. Tako se izboljšata čvrstost in elastičnost kože, drobne gube pa izginejo. Koža postane gladka in sijoča. Gre za izjemno učinkovito nego proti staranju, primerno za oba spola. Vaša koža bo po uporabi pomirjena in sijoča, njen videz se bo izboljšal in ponovno bo zasijala v odtenku zlatega sonca.

DRAGOCENI OLJNI SERUM ZA OBRAZ Dalu.
115 €

Regenerativni eliksir proti staranju

Intenzivno luksuzno ekološko olje za obraz z močnim učinkom proti staranju kožo intenzivno nahrani, učvrsti in neguje. Opazno zmanjša obrazne gubice in izboljša tonus in elastičnost kože. Koža postane sijoča, mehka in navlažena, kar je zasluga skrbno izbranih hladno stiskanih olj in rastlinskih izvlečkov CO2. Serum je zelo vpojen, enakomerno se razporedi po koži in ne pušča mastnih madežev, koža postane napeta in sijoča. Vonj po prestižnem omamno dišečem frangipaniju oziroma tahitijski gardeniji doda piko na i – je močan, sladkoben in cvetlični z eksotičnim dodatkom začimb.

Dragoceni oljni serum za obraz, Dalu.
105 €

Aktualno