Skrivnostna avra Miss Dior

“Castor”, najsvetlejša zvezda v ozvezdju dvojčkov, je bilo skrivno ime dišave, še preden so ji nadeli ime Miss Dior. Je bil to skrivnosten odsev naključno najdene zvezde, ki naj bi odločila o usodi Christiana Diorja? Ali je morda med opazovanjem zvezdnatega neba v poletnih večerih v Provansi, prežetih z vonjem jasmina, dobil navdih za svojo prvo dišavo?

Legendarna dišava Miss Dior je mojstrska mešanica takojšnjega sijaja in nepopustljive skrivnostnosti. Predvsem si je Christian Dior želel dišavo, ki bi izražala njegovo modo in duh časa. Miss Dior je dišava mlade generacije, ki šele odkriva življenje. Vonj mladosti, ki je postal večni podpis prve dišave in preseneti s svojim duhom.

Še nikoli prej ni modni oblikovalec toliko govoril o svojem prvem parfumu, prav tako zagotovo ni tako intuitivno in natančno orkestriral svojega vstopa na oder pod reflektorji. Vse od osupljivega prvenca “edinega otroka” Christiana Diorja, kot je dišavo rad poimenoval, se ta skozi čas spreminja in nenehno razvija, ne da bi se odrekla svoji esenci.
Miss Dior, ljubljena in slavljena, ostaja večno mlada dišava hiše Dior.
Danes Francis Kurkdjian išče navdih v tej večni dišavi in ji dodaja številne bogate akorde. In tu je sedaj “njegova” Miss Dior.

1947-2024. Vse se mora spremeniti, da se nič ne spremeni.

Christian Dior je sanjal svoje parfume, kakor je sanjal svojo modo. Miss Dior je bila vedno v koraku s časom – je dišava mladosti, Miss svojega obdobja, ki se nenehno razvija.

Francis Kurkdjian je ustvaril novo različico dišave Miss Dior – ustvaril je parfum, ki ponuja edinstven užitek. Cvetne in gurmanske note se dvigujejo, preden se kot košček sadja usedejo na jezik. Kompozicija, obdana s čutnimi cvetovi, ki pusti razkošen spomin na jantarno, lesno dišavo.
Miss Dior je vrnitev v čas večne mladosti.

“S kreacijo nove Miss Dior želimo predstaviti duh mlade generacije tega časa. In je tudi dišava, ki osvetli večnost Hiše Dior.
Vemo, da je zgodba o nastanku dišave Miss Dior vsem že zelo dobro znana, ampak ko smo se ozrli v preteklost, smo spoznali polno novih anekdot, novih dejstev, ki do sedaj še niso bili dobro poznani a so izredno zanimivi.

Ne glede na vse dišava Miss Dior ohranja element skrivnostnosti – in ravno to je magija legend!
Nočno nebo polno kresničk, čas prežet z vonjem poletnega provansalskega jasmina v kombinaciji z imenom namiguje tudi na edinstveno osebnost Catherine Dior – samozavestna in močna, močna in samozavestna!

Dišavo Miss Dior je Christian Dior ustvaril za mlade. Ker pa se časi spreminjajo, se morajo linije nenehno premikati in prilagajati, da ostajamo v duhu mladosti časa.

Predvsem občudujem to zmožnost prenove in ponovnega navduševanja. Rojstvo pod okriljem drznega new looka je na nek način ustvarilo obvezo za nenehno preoblikovanje. In zato sem si Miss Dior zamislil kot parfum, ki bo povzemal duh svojega časa.”
Francis Kurkdjian, direktor Dior dišav

“Miss Dior je bila rojena v večerih v Provansi, obsijanih s kresničkami, prežetih z vonjem jasmina.”
Christian Dior

Spoznavanje jasmina na drugačen način

Miss Dior je ikona, na katero je potrebno gledati skozi njeno celotno pestro zgodovino.
Francis Kurkdjian jo ustvari po svoje in ji doda poudarke, ki poosebljajo današnjo generacije, ki nikoli ni enaka, a ni povsem drugačna.
V iskanju po preoblikovanju preteklosti se je izkazalo, da je jasmin popoln začetek.

“Besede Christiana Diorja so močne in navdihujoče. Zagotovijo izjemen povzetek zgodbe, ki še vedno povezuje Dior in dišave, kot tudi Dior in jug Francije, ki ga je tako oboževal. Vse to prikliče vonj narave in lepoto magičnih poletnih zvezdnih noči. Kot bi vonjali jasmin v zraku. Ta vizija in sreča čutil sta me navdihnila in me vodila, da ponovno obiščem in preoblikujem kompozicijo te legendarne dišave in ustvarim “svojo” Miss Dior.”
Francis Kurkdjian

Francis Kurkdjian ve, da je jasmin obdarjen z neskončno množico harmoničnih not: čez dan je zelen, malo bolj “pomarančen” in saden, ko pa se dan prevesi v noč, postane živalsko zapeljiv. Za Miss Dior si je želel, da ji vrne sijoče, objemajoče, sadne in gurmanske poudarke.

Francis Kurkdjian se je želel vrniti h karakternim notam dišave, pridobljenim z enakimi postopki kot leta 1947, ko je bila ustvarjena Miss Dior. Čudovit saden in gurmanski jasmin s svojimi sadnimi jagodnimi, mareličnimi in breskovimi poudarki. To je dišava, o kateri je sanjal Francis Kurkdjian.

Francis Kurkdjian je za to dišavo izbral jasmin, obran v mesecu juliju, v začetku dobe obiranja in v zgodnjih popoldanskih urah, ko cvetlice sprostijo svoje zelene in cvetne note. Na ta način jasmin razkrije vse svoje sadne tone, ki dodajo dišavi Miss Dior neustavljivo privlačnost.


Sadne note v harmoniji z opojnimi lesnimi notami

V novi kompoziciji dišave Miss Dior se cvetne in lesne note v popolni sinergiji poigravajo v harmoniji olfaktornih abstraktov. Popolna chypre dišava, katere zvezda je dišava Miss Dior, rojena leta 1947.

“Zame “chypre” dišava pomeni vrhunec francoske olfaktorne sofisticiranosti. Originalna dišava Miss Dior predstavlja to abstraktno strukturo in elegantno kompleksnost. Za novo interpretacijo sem se poklonil prav tej edinstveni olfaktorni formi. Moja Miss Dior je sodobna chypre dišava. Izraža svoje obdobje s cvetnimi, lesnimi in gurmanskimi notami gozdne jagode.”
Francis Kurkdjian

Cvetlice dominirajo z intenzivnostjo po meri ustvarjenega sadnega jasmina, ki s svojimi sijočimi, elegantnimi, sladkimi in sočnimi notami, opojnimi kot zrele gozdne jagode, prebudijo čute z neustavljivo privlačnostjo.

Ti barvni akordi so povzdignjeni z zapeljivimi in prefinjeno izoblikovanimi notami lesno-jantarne osnove, v kateri se razkrije razkošen čisti pačuli ter temačna in zapeljiva aljaška cedra, ki skupaj na topli zemeljski noti mahovine nudijo popolno gnezdo sladkemu sadju in cvetni lepoti dišave.

Steklenička

Ikonična silhueta nove stekleničke Miss Dior v vsej svoji močni in ženstveni modni identiteti.

Krojena kot obleka – čistih linij, v formatu, ki poudari intenzivnost dišave. Z ikoničnim potiskom pepita vzorca je sofisticirana še bolj kot kadarkoli prej. Moški detajl v kontrastu z absolutno ženstveno pentljo, ki krasi vrat stekleničke.

Elegantna siva pentlja z iskrivo srebrno nitjo je tkana v slovitem atelieju Faure. Izjemna nova oblika v popolni harmoniji z novim emblemom, ki je prav tako siv in tkan – prava modna pika na i.

Miss Dior, močnejša kot kadarkoli

Miss Dior nas gleda v oči in sprašuje: “Kaj vse bi vi storili za ljubezen?”

Neposredno, ponosno in intenzivno Natalie Portman, ki žari od sreče in zapeljivosti, in vso njeno lepoto je v kamero ujel francoski režiser Manu Cossu.

Kdo drug, kot Natalie, ki uteleša žar mladosti?

Miss Dior v svoji zapeljivi črni čipkasti obleki, ki jo je kreirala Maria Grazia Chiuri, se vrti in pleše na mizi pred svojim moškim. Z globokim izrezom in polnim krilom, obdana s spektakularnim vzorcem večbarvnega cvetja.

Polna življenja igrivo teka po plaži in z nasmehom kaže veselje do življenja.


Naslovna fotografija: Dior
Lektorirala: Melanija K. Matoh

V kolikor izdelkov ni na voljo v spletni trgovini, nas obiščite v veleblagovnici Nama ali nam pišite na spletna.prodaja@nama.si in potrudili se bomo ustreči vašim željam.

Aktualno