Brez lana si ne predstavljamo toplega poletja

S spreminjanjem in dviganjem temperatur se menja tudi naša garderoba. Prehajamo na nošenje ohlapnih krojev, kratkih rokavov in lahkotnih tkanin. Med slednjimi je najbolj priljubljen lan, brez katerega si ne znamo predstavljati toplega poletja. Najdemo lahko preproste majice, srajce, hlače, obleke in tudi suknjiče iz lanu.

SPLETNI NAKUP

Lan je naravno vlakno in je eden od najstarejših in najdražjih tekstilov na svetu. Je zelo dober prevodnik toplote, kar pomeni, da nam bo v vročih poletnih pričaral prijeten hladen občutek. Dobro vpija vlago in se tudi hitro posuši, kar nam zagotavlja udobje. Elastičnost lanu je nizka, kar povzroči, da so izdelki nekoliko togi in se mečkajo. Vendar mečkanje lanu je njegov čar – podobno kot pri kašmirju, ki tvori male kroglice, je tudi lan material, ki se pač mora mečkati. Poleg tega ima prijeten lesk, ki še dodatno polepša oblačila. Lan je material, ki diha, je lahkoten, naraven in po svoje tudi zelo seksi. Najbolj pogosto ga najdemo v odtenkih bele in bež barve, ki se zelo lepo podajo poletnim barvam, kot sta na primer rožnata in oranžna. Najdemo ga v mešanicah z bombažem, kjer je votek iz lanu, osnova pa je bombažna. Meša pa se tudi z ostalimi naravnimi (konoplja, ramija, volna, svila) in umetnimi vlakni (modal, poliakril, poliester, elastan) vlakni. Mešanice s poliestrom so zelo udobne, hkrati pa zagotovijo, da se oblačila manj mečkajo.

S klikom na sliko izdelka boste preusmerjeni v spletno trgovino, kjer ga lahko tudi kupite, če je na zalogi. V članku so prikazane polne cene, brez popustov.

Brezrokavnik S.Oliver
59,99 €
Kratke hlače S.Oliver
49,99 €
Tunika S.Oliver
69,99 €
Dolge hlače S.Oliver
69,99 €
Tunika S.Oliver
59,99 €

SPLETNI NAKUP


Naslovna fotografija: s.Oliver
Lektorirala: Alja Kožar

Če izdelkov ni na voljo v spletni trgovini, nas obiščite v veleblagovnici Nama ali nam pišite na spletna.prodaja@nama.si in potrudili se bomo ustreči vašim željam.

Aktualno