Pletenine po vzoru blagovne znamke Chanel so ta hip izredno modne

Številni modni strokovnjaki menijo, da gre zasluga za popularizacijo ženskih jopic in pletenin z gumbi prav francoski modni oblikovalki Coco Chanel. Ta je ob vpeljavi džersija v svoje kolekcije v 20. letih prejšnjega stoletja začela izdelovati tudi omenjene pletenine z gumbi, saj ji ni bilo všeč, da so ji tradicionalni puloverji pokvarili pričesko, ko si jih je nadela.

Njena različica jopice je bila narejena iz mehkega džersija in je tako kot sodobna jopica veljala za elegantno oblačilo za vsakdanje življenje. Izredno priljubljene jopice Chanel so pozneje po vzoru škatlastih suknjičev brez ovratnika sledile njeni najljubši barvni paleti, odtenkom bež, črne in bele. Izdelane iz fine in čvrste preje ter okrašene z zlatimi okrasnimi gumbi ter kontrastnimi našitki na žepih, obrobah rokavov ter gumbnicah, so jopice Chanel še danes statusni simbol vseh modnih navdušenk. Te jih največkrat nosijo v kombinacijah s klasičnim džinsom, okrasno rutko okoli vratu in balerinkami.

Z delom legendarne Coco pa so bile očitno navdihnjene tudi modne blagovne znamke danes. Te so jopice po Chanelovem vzoru vključile v kolekcije za pomlad in poletje 2022. V Nami najdete čudovite primerke v kotičku blagovne znamke Morgan in Fracomina.

SPLETNI NAKUP
S klikom na sliko izdelka boste preusmerjeni v spletno trgovino, kjer izdelek lahko tudi kupite, v kolikor je na zalogi. V članku so prikazane polne cene, brez popustov.

V kolikor izdelkov ni na voljo v spletni trgovini, nas obiščite v veleblagovnici Nama ali nam pišite na spletna.prodaja@nama.si in potrudili se bomo ustreči vašim željam.


Naslovna fotografija: Profimedia

Jopica Morgan.
30 €
Pletena obleka Morgan.
70 €

Aktualno