Vabljeni v vznemirljiv svet nišnih dišav

Na Naminem oddelku kozmetike v pritličju se je decembra odprl kotiček z nišnimi dišavami.

Niche parfumi, kot jih še poimenujejo, veljajo za edinstvene, luksuzne dišave, ki jih oblikujejo vrhunski parfumerji. Število dišav posamezne edicije je po navadi omejeno, zato jih je mogoče najti zgolj na določenih izbranih prodajnih mestih, zaradi česar so te dišave zelo ekskluzivne in v nekaterih primerih izjemno redke.

Nišni parfumi med ljubitelji dišav postajajo vse bolj priljubljeni. Navdušujejo jih s svojimi dišavnimi kompozicijami, z eksotičnimi imeni in unikatnimi stekleničkami. V primerjavi z modnimi dišavami nišni parfumi veljajo za bolj prestižne. S svojim vonjem največkrat ne nagovarjajo ‘njega’ ali ‘njo’, temveč se klasificirajo kot uniseks dišave. Nišni parfumi so osredotočeni na svojo kompleksnost, dišavno zgradbo ter kakovost samega parfuma. Pri oblikovanju v nasprotju z oblikovalskimi, modnimi dišavami, ki dajejo večji poudarek zgodbi in oglaševanju, kreatorji nišnih dišav uporabljajo dražje, kakovostnejše sestavine, ki poskrbijo za pridih luksuza, redkosti in bogastva. Nišni parfum velja za bolj razkošnega tudi zaradi obrtniškega postopka, ki se uporablja za izdelavo vsakega vonja, zato imajo običajno višjo ceno. Nišne blagovne znamke dišav so zaradi manjše proizvodnje lahko veliko bolj ustvarjalne s svojimi vonji, saj ni potrebe, da njihove dišave pritegnejo večino prebivalstva. Njihova unikatnost in izvirnost poznavalcem parfumov omogočata nakup resnično osebnega vonja, narejenega z ljubeznijo in predanostjo.

Obiščite Namin kotiček z nišnimi dišavami in si privoščite povsem novo dišavno vznemirljivo zgodbo.


Naslovna fotografija: Petra Windschnurer
Lektorirala: Mojca Zemljak

V kolikor izdelkov ni na voljo v spletni trgovini, nas obiščite v veleblagovnici Nama ali nam pišite na spletna.prodaja@nama.si in potrudili se bomo ustreči vašim željam.

Aktualno