Obstajajo štiri vrste čokolade. Temno, mlečno in belo verjetno poznate, ampak ste že poizkusili ruby čokolado?
Ruby čokolada je vrsta čokolade, ki jo je največji proizvajalec čokolade na svetu, Barry Callebaut, predstavil jeseni 2017. Rožnata ruby čokolada ne vsebuje umetnih barvil ali jagodičevja, temveč ji rožnato barvo daje posebna sorta kakavovih zrn, ki rastejo na Ekvadorju, v Braziliji in na Slonokoščeni obali ter vsebujejo rožnat pigment.
Ima prav poseben okus, ki ni ne grenak, ne mlečen ali sladek, ampak se med sabo prepletata nekoliko kremast ter hkrati saden okus po jagodičevju.
In prav rožnata ruby čokolada je nov okus sladoleda, ki si ga lahko izberete v Grefinu. Da bo užitek še večji, pa mu dodajte prelive in dodatke, s katerimi ustvarite nepozabno okusne kombinacije.
Celotno ponudbo iz Grefina si oglejte TUKAJ.
Se vidimo v Grefinu.
–
Naslovna fotografija: iStock
Lektorirala: Melanija K. Matoh