MEDSEZONSKI POPUSTI

Samo še danes -20 % popust ob nakupu nad 20 eur na izbrane blagovne znamke sezone PP24.

Nega las v poletnih mesecih

Naši lasje lahko zaradi priljubljenega poletnega paketa, ki ga sestavljajo  sonce, morje in klorirana voda v bazenih, potegnejo ta kratko. Pravzaprav poletno okolje lasem ni niti malo naklonjeno.

UV-sevanje namreč poškoduje lipide las, zato so lasje, ki so dolgo brez zaščite izpostavljeni soncu, največkrat videti suhi in dolgočasni. Sončna svetloba prav tako poškoduje disulfidne vezi – beljakovinske povezave, ki lasu omogočajo elastičnost. Barvani lasje, ki so že tako ali tako prikrajšani za naravno vlago, pa so po izpostavljanju soncu še bolj suhi (krepasti) in krhki.  K stanju ne pripomore niti slana voda. Čeprav ta pomaga pri razstrupljanju kože in zmanjšuje otekline ter celi rane, pa lahko prekomerna izpostavljenost las slani vodi pripomore k pravemu opustošenju vlage v laseh. Če se jim izgubljena vlaga ne povrne, ti postanejo ‘dehidrirani’ in zelo suhi.

Kaj torej narediti, da vaši lasje po koncu tega poletja ne bodo štrenasto zapleteni, grobi in suhi (jih je težko razčesati)?

  1. Na lase enkrat na teden nanesite bogato vlažilno masko. Zelo suhim in poškodovanim lasem pa jo v času poletja ponudite po vsakodnevnem umivanju tako, da jo nanašate zgolj na konice las oziroma ne po lasišču.
  2. Običajni šampon in balzam zamenjajte za različice z zelo bogato vlažilno formulo. Lase umijte s šamponom, ki vsebuje zaščito pred soncem, in balzamom na oljni osnovi za gladke lase. Posušite jih zgolj z brisačo iz mikrovlaken, da se izognete dodatni vročini sušilnika za lase.
  3. Preden se odpravite na bazen, lase splaknite pod hladno vodo. Ko bodo absorbirali vlago, boste omejili absorpcijo škodljivega klora.
  4. Uporabljajte spreje za nego las poleti. Ti vsebujejo zaščitne UV-filtre ter zaščito pred soljo in klorirano vodo. Na lase lahko brez težav nanesete tudi suha olja s SPF-faktorji, ki jih uporabljate za zaščito kože.
  5. Zaščitite lase in lasišče s poletnimi klobuki in rutami.

SPLETNI NAKUP
S klikom na sliko izdelka boste preusmerjeni v spletno trgovino, kjer izdelek lahko tudi kupite, v kolikor je na zalogi. V članku so prikazane polne cene, brez popustov. 


Naslovna fotografija: Profimedia

Krepilna maska Nourish za zelo suhe lase, Lazartigue.
38,91 €
Maska Repair za poškodovane in suhe lase Lazartigue.
23,26 €
Maska Effetto Reale za poškodovane in suhe lase brez leska, L’Erbolario.
18,50 €
Maska Nourish and Repair za globinsko nego poškodovanih las, Madara.
14,90 €
Maska balzam Hyaluron s hialuronsko kislino, Alicina.
12,50 €
Šampon Sun za nego las poleti, Nuxe.
9,90 €
Sprej za zaščito las pred UV-žarki Naturavit.
7,20 €

Aktualno