Navlažena koža pozimi

Vlaženje kože je nepogrešljiv korak v lepotni rutini vse leto, v zimskih mesecih pa mu posvečamo še nekoliko več pozornosti, saj se koža suši zaradi ogrevanja. Vlaženje kože je proces, ki vključuje hidratacijo in zadrževanje vlage v koži. Hidratacijo izvajamo s humektanti (hialuronska kisilna, glicerol …), snovmi, ki vlago iz okolja in globljih plasti pritegnejo k sebi. Za zadrževanje vlage v koži pa so odgovorni emolienti (maščobni alkoholi) in v primeru zelo suhe in razdražene kože okluzivi (vazelin, lanolin, mineralna olja …), ki preprečujejo izhlapevanje vlage. Za učinkovito vlaženje potrebujemo kombinacijo vseh treh vlažilnih sestavin (razmerje je odvisno od potrebe kože) in jih najpogosteje najdemo v običajnih vlažilnih kremah. Za dodatno vlaženje lahko uporabite vlažilne serume, esence ali tonike. Mednje sodijo tudi izdelki na osnovi hialuronske kisline, ki v osnovi niso namenjeni samostojnemu vlaženju. Uporabimo jih pred nanosom kreme.*

SPLETNI NAKUP

S klikom na sliko izdelka boste preusmerjeni v spletno trgovino, kjer izdelek lahko tudi kupite, v kolikor je na zalogi. V članku so prikazane polne cene, brez popustov.

Krema za nego obraza Dalu
95,00 €
Krema za nego obraza Caudalie
29,99 €
Krema za nego obraza Nuxe
27,83 €
Krema za nego obraza Korres
27,58 €
Krema za nego obraza Biotherm
46,00 €
Krema za nego obraza Gamarde
16,00 €
Krema za nego obraza Bioderma
19,50 €

SPLETNI NAKUP


Naslovna fotografija: Profimedia
Lektorirala: Mojca Zemljak

*Vir: Živjo, lepa koža, Tika Hribar in Tajka Selan, Založba Vida

V kolikor izdelkov ni na voljo v spletni trgovini, nas obiščite v veleblagovnici Nama ali nam pišite na spletna.prodaja@nama.si in potrudili se bomo ustreči vašim željam.

Aktualno