Italijanske gurmanske specialitete Toskana, v delikatesi Nama Gourmet

Edinstvena zgodba italijanske tradicije Toscana sega onkraj meja, skromni začetki in pristnost. Idejo je rodila strast do Italije in sodelovanje, ki pa se ni začelo pri nas ali v Italiji, temveč v Angliji. Tja je po nove izzive in delovne izkušnje odšla Tatjana iz Ljubljane. Raul, domačin iz Toskane in strastni italijanski študent hotelirstva, pa se je tam želel naučiti angleščine. Prav v enem izmed gostinskih obratov sta se mlada Raul in Tatjana kot sodelavca spoznala in zaljubila. Njuna pot ju je po dveh letih življenja v Angliji popeljala v Italijo, Raulov dom v mestu Rosignano blizu Livorna v Toskani, kjer je njuna poslovna ideja prvič zaživela.

Nedelje sta preživljala z Raulovo mamo in babico ob izdelovanju svežih italijanski testenin po starem družinskem receptu. Nad idejo, da bi sveže testenine izdelovali  v Sloveniji, ki je prešinila Tatjano med večernim kuhanjem čaja, je bil Raul navdušen. Tako sta z organizacijo in pripravo v zvezi z odprtjem podjetja začela kar že naslednji dan in prepričala tudi Raulovo družino. Čez eno leto, leta 1994, sta že izdelovala testenine.

Seveda pa začetki nikakor niso bili lahki, saj sta praktično začela iz nič, brez izkušenj v podobnih delih. Delo je bila sprva ročno, Raul je prvo leto in pol delal ponoči, da so  lahko naslednji dan sveže testenine prispele na tržnico. Začetek je bil zelo težak tudi zato, ker ljudje niso verjeli, da so testenine sveže in ne zamrznjene. Zato sta velikokrat prihajala domov brez zaslužka. Ob sobotah je Raul pomagal Tatjani in v slogu italijanskih prodajalcev vabil mimoidoče na pokušino. Jezikovna ovira italijansko govorečega Raula pa pri tem ni bila v pomoč, a vseeno jo je po 5 letih življenja v Sloveniji tako rekoč obvladal in danes jo govori odlično.

Odlične gurmaske izdelke Toscana, lahko najdete v delikatesi Nama Gourmet, v etaži – veleblagovnice Nama, in sicer od ponedeljka do petka od 9. do 15. ure.

Aktualno