Modni navdih s Tinkaro: Damski slog 50. let

Ko se po modne navdihe vračamo v preteklost, se z veseljem ustavimo ob letnici 1950. Damski slog petdesetih je namreč več kot le nostalgičen poklon preteklosti. Je dokaz, da prava eleganca nikoli ne gre iz mode.

Med ključne elemente, ki zaznamujejo ta slog, sodi tudi krilo, krojeno v krogu, ki je v modnem slovarju znano kot “full circle skirt”. Z dolžino, ki sega do sredine meč, je idealno za ustvarjanje klasične ženske silhuete s poudarjenim pasom. Dolžina je dovolj ”konservativna” za formalne priložnosti, hkrati pa tudi dovolj sproščena za vsakodnevno nošenje. Danes to vrsto krila modne navdušenke z veseljem kombinirajo s preprostimi bluzami, tanjšimi puloverji oziroma krajšimi elegantnimi suknjiči.

Po različici v pastelno rumeni barvi z zlatimi okrasnimi gumbi je posegla tudi Tinkara. Ta skupaj z belim krilom na dolžini, okrašenim s sodobnimi kovinskimi zakovicami, nadvse modnimi balerinkami in manjšo damsko torbico z okrasno verigo uteleša brezčasen slog, ki nedvomno ostaja ena izmed največjih uspešnic modne zgodovine.

Tinkara je oblačila in modne dodatke zbrala v Nami.

Tinkara nosi krilo Icona 178.00 EUR, blejzer Rinascimento 178.00 EUR, čevlji Festa 169.00 EUR, torbico Cromia 252.00 EUR.


Naslovna fotografija: Arhiv Nama
Lektorirala: Mojca Zemljak

V kolikor izdelkov ni na voljo v spletni trgovini, nas obiščite v veleblagovnici Nama ali nam pišite na spletna.prodaja@nama.si in potrudili se bomo ustreči vašim željam.

Aktualno