Mavala: večni izdelki za razkošno nego rok

Klinični in raziskovalni laboratorij Mavala iz Ženeve se že več kot 60 let osredotoča na reševanje lepotnih problemov ter nego rok, še posebej na težave z nohti.

Zdravje nohtov lahko oslabijo ali poškodujejo različne neprimerne razmere, kot je ponavljajoča uporaba topil, močnih detergentov ali drugih čistil, pretirana izpostavljenost ekstremnim vremenskim razmeram, kot so mraz in vročina, pretesni prstani, pretirano čiščenje konic, slabo opravljene manikire, uporaba kovinskih instrumentov.

Priporočljivo je, da se takšnim ekstremnim razmeram izogibate z zaščito vaših nohtov z rokavicami, zaščitno sončno kremo in uporabo posebnih izdelkov za nego nohtov. Vsak izdelek za nego nohtov Mavala zagotavlja rešitev za specifično težavo. Včasih zapletene težave zahtevajo uporabo kombinacije izdelkov, katerih sinergija bo delovala hitreje in bolj učinkovito.

Pozorno moramo negovati tudi nohte na nogah, posebno pozimi, spomladi in jeseni, ko so zaprti v naših obuvalih.

SPLETNI NAKUP

Mavaderma

Mavaderma je uravnotežena mešanica pšeničnih kalčkov in olivnega ter mandljevega olja za masažo koreninskega predela za lepše in daljše nohte.

Korenina nohta se nahaja pod kožo, za vidnim delom nohta (nohtna površina), in vsebuje živce ter žile. Kri neguje in spodbuja rast nohtov. Slab krvni pretok, ki ga nakazujejo mrzle dlani, ali celo pretesen prstan pa upočasnita rast nohtov.

Blažilni učinek olja ohranja kožo prožno in mehko, priporoča se uporaba zvečer in ga pustimo delovati čez noč.

Mava-Flex Vlažilni serum za suhe in pretrde nohte

Nohti, ki so zelo suhi, pretrdi in lomljivi so največkrat takšni zaradi zunanjih dejavnikov (škodljive kemikalije, pogost stik z vodo, izpostavljanje soncu) pa tudi zaradi notranjih dejavnikov (starost, dieta, dednost …). Mava-Flex je dobro uravnotežen koncentrat na osnovi sečnine, saharidov in hialuronske kisline, kalcija, ekstrakta limone ter vitamina B5. Cilj je ohraniti dobro ravnotežje vlage, da obnovi in ohrani prožnost nohtne površine. Prav tako pomaga krepiti strukturo nohtov, ki so krhki ali spremenjeni zaradi neustreznih izdelkov ali zunanjih dejavnikov. Izdelek je idealen tudi za nohte na nogah, ki so na splošno precej trdi. Uporabimo ga dvakrat na teden na čistih nohtih, najbolje pred spanjem, da serumu omogočimo delovanje ponoči. Po odstranitvi laka, maščobe ali olja nanesite na celotno površino nohtov. Vtrite s palcem in pustite, da se vpije. Če želite nadaljevati z manikiro, najprej s papirnatim robčkom obrišite ostanke seruma.

Mavamed

Onihomikoza je okužba nohtov z mikroskopskimi glivami. Razmnožujejo se v toplih, temnih in mokrih predelih (kot so čevlji) ter se hranijo s keratinom, glavno sestavino nohtov. Posledice so lahko razbarvan noht (bel, rumen …), lahko postanejo debelejši ali krhki, ali se začno celo slojiti. Okužba nohtov je nalezljiva in nekateri pogoji lahko povečajo tveganje okužbe: poškodovani nohti, pretirano znojenje, stopala v slabo prezračenih čevljih, športi, ki jih vadimo v bazenu ali bosi …

Mavamed je medicinski pripomoček, ki zdravi glivične okužbe nohtov (onihomikozo). Kompleks “Instant Killer” le v nekaj sekundah prepreči razvoj glivic in onemogoči širjenje na druge nohte ter čopič. Sestavljen je iz olja čajevca (zavira razvoj glivic), mešanice eteričnih olj sivke in evkaliptusa, mlečne kisline (zmanjšuje kislost nohtov ter tako ustvarja neugodno okolje za razvoj glivične bolezni) in sečnine (aktivnim sestavinam omogoča prodor globoko v nohtno površino).

Deluje tudi kot fizična pregrada, ki preprečuje širjenje glivične bolezni. Pripomoček je pomembno vztrajno uporabljati, dokler okužba ni popolnoma ozdravljena in ni zrasel zdrav noht. Lahko traja več mesecev (ne pozabite, da noht potrebuje od 9 do 12 mesecev, da ponovno v celoti zraste).

Izgled vaših elegantno negovanih rok dopolnijo Mavala laki za nohte.

Letošnje poletje s kolekcijo Les Glace

Majhna steklenička Mini Color’s z zlatim klobučkom je preprosta, a odlična ideja.
Mavala skrbi za zdravje uporabnika, zato laki ne vsebujejo formaldehida, toluena, kafre, ftalata, kolofonije in živalskih sestavin.

Laboratoriji Mavale priporočajo, da je enako kot nega nohtov na rokah pomembna tudi osnovna nega in manikira nohtov na nogah, ki so večino časa zaprti v čevljih, v poletnih mesecih pa izpostavljeni različnim mehanskim zunanjim vplivom in soncu.

SPLETNI NAKUP

S klikom na sliko izdelka boste preusmerjeni v spletno trgovino, kjer izdelek lahko tudi kupite, v kolikor je na zalogi. V članku so prikazane polne cene, brez popustov.

Lak za nohte New delhi 92 Mavala
5,90 €
Mava-Flex vlažilni serum za nohte Mavala
18,50 €
Lak za nohte Incolore Mavala
5,90 €
Zaščita za nohte Mavala
19,20 €
Lak za nohte Rosee 320 Mavala
5,90 €


Naslovna fotografija: Mavala
Lektorirala: Melanija K. Matoh

V kolikor izdelkov ni na voljo v spletni trgovini, nas obiščite v veleblagovnici Nama ali nam pišite na spletna.prodaja@nama.si in potrudili se bomo ustreči vašim željam.

Aktualno