L´Occitane

Očaranost nad naravo in bogato znanje o rastlinah sta triindvajsetletnega Olivierja Baussana gnala, da si je kupil destilator, ustvaril svoje prve izdelke z eteričnimi olji rožmarina ter jih začel prodajati na provansalskih tržnicah. Tako se je leta 1976 začela Resnična zgodba L'Occitane.

Nega z L'Occitanom je pravo senzorično popotovanje od Provanse do obale Sredozemlja, razvajanje vseh čutov s prefinjenimi dišavami in razkošnimi teksturami ter doživetje mediteranskega 'art-de-vivre' – umetnosti uživanja življenja.

Pri ustvarjanju izdelkov, ki jih L’Occitane razvija z vsem spoštovanjem do človeka, okolja in živali, so vselej upoštevani strogi standardi, ki zagotavljajo kakovost, učinkovitost in užitek ob uporabi. Naravne sestavine kupuje od lokalnih pridelovalcev iz Provanse in z območja širšega Sredozemlja, ki kmetujejo po načelih trajnostnega kmetijstva.

L'Occitane veliko vlaga v raziskave in inovacije, zato je v tovarni v srcu Visoke Provanse, v kraju Manosque, ustanovil svoj lasten laboratorij za znanstvene raziskave na področju naravne kozmetike, ki omogoča budno spremljanje in nadzorovanje vseh stopenj od snovanja do izdelave končnih izdelkov.

Visokokakovostni lepotilni in negovalni izdelki ter dišave so razviti v skladu z načeli fitoterapije in aromaterapije, zato vedno pričarajo dobro počutje in pristen užitek ob uporabi. L'Occitanovo poslanstvo je, da z lepoto povezana tradicionalna znanja, veščine in izkušnje z juga Francije prek pristnih izdelkov ponese v sodobni svet.