Le Couvent des Minimes

Francoska blagovna znamka naravne kozmetike Le Couvent des Minimes je bila ustanovljena leta 2004 kot poklon bogati tradiciji zdravilnih receptov, ki so jih iz skrbno izbranih rastlin in zelišč pripravljale ljubeče sestre klarise, da bi pomagale starejšim, onemoglim in revnim, ki so zavetišče poiskali v samostanu Minimes v srcu Provanse. 
Pristne naravne negovalne formule navdihuje velikodušnost sester klaris in v vsakem negovalnem receptu se zrcali delček vsakodnevnega življenja v samostanu. Naravni izdelki za nego obraza, telesa in las ter kolonjske vodice, ki temeljijo na preprostih, dobro poznanih naravnih aktivnih sestavinah z dokazano učinkovitostjo, navdušujejo s svojo pristnostjo in visoko kakovostjo.
Tradicija velikodušnosti živi še danes
Danes sestre klarise nadaljujejo s svojim človekoljubnim poslanstvom v več kot 80 državah po vsem svetu. Pomoči potrebnim pomagajo v okviru različnih projektov za zdravstveno oskrbo, izobraževanje in opismenjevanje ter z drugimi aktivnostmi za dobrobit skupnosti. 
Le Couvent des Minimes z največjim veseljem in ponosom vsako leto sestram klarisam donira 1 % prihodka od prodaje ter tako podpre njihove plemenite projekte.