Lan je modna poletna izbira

Ko je govora o najbolj kul stajlingu pri poletnih temperaturah, so lanena oblačila pravi odgovor tako za ženske kot moške. Zakaj? Poleg tega, da je lan letos izjemno moden material, je zaradi razmeroma manjšega števila niti tudi zelo zračen, veliko bolj kot bombaž. Ima tudi zelo visoko stopnjo vpijanja vlage, zaradi česar je idealna poletna tkanina v vročem in vlažnem podnebju. Prav tako je hipoalergena, kar pomeni, da je manj verjetno, da znoj razgradi njena vlakna.

V kombinaciji s pomanjkanjem elastičnosti ta sposobnost hitrega vpijanja in odvajanja vlage iz telesa prispeva k lahkosti, a tudi največji pomanjkljivosti lana, mečkljivosti. A to še ne pomeni, da lanenih oblačil ne bi mogli nositi drugje kot na poti na plažo. Samozavestno nositi lan pomeni, da sprejmete njegovo sproščeno zmečkano teksturo s tem, da mu dodate premium modne dodatke iz gladkega usnja in minimalističen prestižen zlati nakit.

Če želite lan nositi tudi na delovnem mestu, izberite lanen suknjič, medtem ko so hlače bolj nagnjene k mečkanju zaradi sedenja in jih je bolje nadomestiti z različico iz bombaža ali mešanico bombaža in lana. Prav tako so letos izjemno priljubljene lanene srajce. Nosite jih v kombinaciji z džinsom. Lan letos zaobjema vse barvne odtenke, in ne zgolj belo barvo.

SPLETNI NAKUP

S klikom na sliko izdelka boste preusmerjeni v spletno trgovino, kjer izdelek lahko tudi kupite, v kolikor je na zalogi. V članku so prikazane polne cene, brez popustov.

Srajca kratek rokav Tom Tailor
39,99 €
Srajca dolg rokav North Sails
85,00 €
Srajca dolg rokav Esprit Casual
59,99 €
Kratke hlače Esprit Casual
49,99 €

V kolikor izdelkov ni na voljo v spletni trgovini, nas obiščite v veleblagovnici Nama ali nam pišite na spletna.prodaja@nama.si in potrudili se bomo ustreči vašim željam.

SPLETNI NAKUP


Naslovna fotografija: Profimedia

Aktualno