Kozmetična torbica na počitnicah – kaj vzeti s seboj?

Najprej je treba poskrbeti za zaščito pred UV-žarki. Priskrbite si kreme za zaščito kože na obrazu in telesu z visokim zaščitnim faktorjem, najmanj SPF 30. Zaščita, ki jo nudijo BB-kreme ali vaše običajne negovalne kreme, je zaradi količine nanosa zadovoljiva predvsem v zimskih mesecih, medtem ko poleti nikakor ni dovoljšna.

SPLETNI NAKUP

Sun krema za obraz SPF50+ Patyka
34,00 €
Zaščita pred soncem Sun secure blur spf 50+ SVR
25,98 €
Zaščita pred soncem Active Transparent Spray SPF 50 Ultrasun
38,99 €
Sprej za sončenje za obraz in telo SPF50+ Biarritz
25,99 €

Če želite ob nanosu kreme z zaščitnim faktorjem ohraniti lepo kožo, si nujno priskrbite dobra čistila. Priporočam dvojno čiščenje. S prvim korakom kožo očistite s čistilcem na oljni osnovi, nato naj nujno sledi čiščenje kože s čistilno peno. Le tako boste s kože zvečer odstranili vse sledi zaščitnega faktorja, umazanije, potu in maščobe, ki v kombinaciji v poletnih mesecih zelo radi mašijo pore.

Olje za čiščenje obraza Melvita
23,50 €
Instant pena za čiščenje obraza Caudalie
17,45 €

Dobra vlažilna krema bo poskrbela za vlažnost kože in je ključ do zdravega in lepega videza kože brez uporabe ličil. Večkrat si na počitnicah zvečer omislite tudi vlažilno masko. Ne pozabite na vlaženje kože po telesu in na ustnice, ki zaradi izpostavljanja soncu potrebujejo še bolj intenzivno nego.

Krema za nego obraza Korres
27,58 €
Maska za obraz Biotherm
15,00 €
Negovalni izdelek za ustnice Dalu
18,50 €
Vlažilni lotion za telo Afrodita
4,39 €

SPLETNI NAKUP

K svojemu običajnemu šamponu za lase v kozmetično torbico za počitnice dodajte še intenzivno vlažilno masko ali olje za nego las. To lahko na laseh za zaščito pred klorom ali soljo pustite na laseh tudi, ko ste na plaži. Lase spnite in ‘skrijte’ pod senčnik ali moderno rutico.

Maska za lase The Royal Affair
30,00 €
Huile des reves hranljivo suho olje Lazartigue
37,95 €

Če se ličenju ne morete upreti niti na plaži, priporočam, da barvno podlago zamenjate za lažjo BB-kremo, medtem ko boste videz zdrave osončene kože dosegli z uporabo praktičnega rdečila v stiku za obarvanje lic in ustnic. Maskara je seveda vodoodporna.

Bb krema Erborian
45,80 €
Puder Bb krema Skeyndor
39,50 €
Maskara Eva Garden
19,20 €

Osvežilne vodice, ki jih, potem ko prispete na izbrano lokacijo, lahko hranite kar v hladilniku, so izjemno uporabne. Z njimi osvežite tako kožo na obrazu kot tudi kožo po telesu. Namesto osvežilnih vodic uporabite cvetne. Če je vaša koža občutljiva in nagnjena h kožnim reakcijam na sonce ali zaščitni faktor, pa priporočam uporabo dermatološke mineralne vode Gamarde, ki bo poskrbela, da rdečica oziroma reakcija hitreje mine. Preverjeno!

Termalna voda za obraz Gamarde
7,10 €
Cvetna vodica prave sivke Melvita
13,50 €

SPLETNI NAKUP


Naslovna fotografija: Profimedia
Lektorirala: Mojca Zemljak

V kolikor izdelkov ni na voljo v spletni trgovini, nas obiščite v veleblagovnici Nama ali nam pišite na spletna.prodaja@nama.si in potrudili se bomo ustreči vašim željam.

Aktualno