Kakšno žensko obuvalo je primerno v poslovni modi?

Ženski elegantni čevlji imajo več različic. Najbolj razširjeni med njimi so klasični večni salonarji s špičastim sprednjim delom in tanjšo visoko peto, ki so – ne le v poslovnem svetu – skorajda obvezen del ženske garderobe. Če niste navdušenke nad to vrsto čevlja, se pa gibate v dokaj uradnem okolju, je dovolj, da imate v svoji omari le dva kvalitetna para: črne in kožne barve, ki so primerni in barvno preprosti za ustvarjanje elegantnih kombinacij ob priložnostih od gala prireditev do zasebnih druženj. Danes salonar sicer ni edino primerno obuvalo k poslovni obleki, mednje se uvrščajo tudi gležnerji in včasih celo škornji s tanjšo peto od 4 do 7 centimetrov pa tudi čevlji brez pete (glej primere spodaj). Čevlji sicer lahko v hipu zvišajo ali znižajo nivo oblačila. Če na primer k hlačam nosimo v zadnjih letih modne superge, lahko iz poslovnega oblačila hitro zdrsnemo v smart casual ali casual.

Visoke pete izražajo ženstvenost in eleganco. Višina pete, ki polepšajo in podaljšajo vsako žensko nogo in vsako podobo, naj bo od 6 do 8 centimetrov. A tak salonar je treba znati nositi in v njih elegantno hoditi, sicer tudi najbolj eleganten in ženstven čevelj  podobo pokvari. Pomembna je tudi prava izbira kopita. Ko čevelj obujemo, se moramo v njem počutiti udobno.  Izbiramo takega, v katerem se konice prstov (širša ali ožja stopala)  prilegajo notranjemu okviru čevlja. Ne zanašajmo se na misel, da se bo »noga navadila« ali da se bo »čevelj malce vnesel«. S takimi mislimi se je pred mnogimi leti v moji omari žal znašlo kar nekaj parov, ki jih nisem nikoli nosila. Čevlji z visoko platformo ali polno peto niso dobra izbira k stajlingu poslovnega oblačila. K poslovni obleki tudi ne sodijo preveč odprti čevlji, v poletnem času je za poslovna srečanja primeren odprt sprednji in zadnji del, minimalno pa tudi ob straneh. V tem primeru raje izberemo nogavice, ki so krojene z odkritimi prsti.

Dobro je, da salonarje hranimo na posebnih kopitih, tako bodo dlje časa ohranjali svojo obliko in se spredaj ne bodo hitro nagubali.

In za konec: če čevlji niso brezhibno čisti in nimajo nepoškodovane pete ali uničene špice, izgubi naša celotna podoba ves sijaj.

Profimedia

_

Naslovna fotografija: Mango

SPLETNI NAKUP
S klikom na sliko izdelka boste preusmerjeni v spletno trgovino, kjer izdelek lahko tudi kupite, v kolikor je na zalogi. V članku so prikazane polne cene, brez popustov.

Čevlji Luz Da Lua
115,50 €
Balerinke Luz Da Lua
94,50 €
Gležnarji Tosca Blu
218,50 €
Gležnarji Luz Da Lua
104,50 €
Sandali Nine West
70,00 €
Sandali Luz Da Lua
94,50 €

_

V kolikor izdelkov ni na voljo v spletni trgovini, nas obiščite v veleblagovnici Nama ali nam pišite na spletna.prodaja@nama.si in potrudili se bomo ustreči vašim željam.

Aktualno