Kakšne so novosti v poslovni modi?

Epidemija je v naša življenja vnesla mnoge spremembe, tudi v poslovnem oblačenju, vemo pa tudi, da so spremembe edina stalnica v naših življenjih. Delo od doma in srečanja v okencih na ekranih naših računalnikov so poslovno modo zmehčala in sprostila. Vedno manj je formalnih oblačil, najbolj pogosta vrsta oblačila je smart casual ali business casual. Sama sem na strani bolj svobodnega načina oblačenja, ampak treba je vedeti kdo, kdaj, kako. Različni poklici, različna oblačila. Različna delovna mesta, različna oblačila. Različni dogodki, različna oblačila. Eno je, če ste zaposleni v finančnih družbah, politiki, drugo, če ste učitelj, tretje, če ste ITjevec v IT podjetju ali designer. Eno je, če imate formalno srečanje ali greste na svečano večerjo, drugo je, če se odpravite na team building na kmečki turizem.

Načeloma kravate zapuščajo vratove moških oblek, ženski čevlji so se odprli spredaj in zadaj, malce pa tudi ob straneh, tanka peta ni več nujna. Primerna dolžina krila se je zvišala za 2 do tri centimetre nad kolena in enako rokavi pri ženskih oblačilih, ki jih včasih lahko celo ni. Športni copati pri poslovni obleki, tako pri moških kot pri ženskah, znižajo nivo oblačila, temu ne moremo več reči klasična poslovna obleka, a tudi to kombinacijo srečujemo vedno pogosteje. V poletnem času lahko suknjič tudi v formalnih okoljih odložimo. Skratka: pravila poslovnega oblačenja se rahljajo, prilagajajo se času in prav je tako.

SPLETNI NAKUP
S klikom na sliko izdelka boste preusmerjeni v spletno trgovino, kjer izdelek lahko tudi kupite, v kolikor je na zalogi. V članku so prikazane polne cene, brez popustov.

V kolikor izdelkov ni na voljo v spletni trgovini, nas obiščite v veleblagovnici Nama ali nam pišite na spletna.prodaja@nama.si in potrudili se bomo ustreči vašim željam.

Bluza Morgan.
49 €
Krilo Kocca.
108 €
Čevlji Tosca Blu studio.
196,50 €
Srajca Selected.
49,99 €

Aktualno