MEDSEZONSKI POPUSTI

Samo še danes -20 % popust ob nakupu nad 20 eur na izbrane blagovne znamke sezone PP24.

Kakšna je primerna ženska torbica v poslovni modi?

Torbice so brezčasen modni dodatek k popolni podobi ženske, nekakšna pika na i, ki lahko popestri naš izgled. Nudijo prostor za shrambo nepogrešljivih reči in verjetno si dneva brez nje ne moremo predstavljati. Vsako sezono lahko izbiramo med novimi oblikami, barvami in velikostmi, pomembno pa je, da je torbica usklajena z vrsto oblačila.

Pred nabavo torbice si je dobro zastaviti nekaj vprašanj: kaj moramo v torbico shraniti, za kakšno priložnost jo potrebujemo, h kakšnim oblačilom jo bomo nosile in ali jo raje nosimo na rami ali poševno, preko rame, po »poštarsko« ali z ročajem v roki oziroma obešeno preko podlahti (kar sicer ni zelo praktično). Če potrebujemo torbico za v službo, v katero bi radi pospravili prenosni računalnik in še kakšno gradivo v mapah, mora biti ta dovolj prostorna, da vanjo pospravimo tudi vse ostalo. V tem primeru naj bo dovolj velika, a tudi dovolj priročna, da nas pri nošenju ne bo motila. Lahko pa računalnik prestavimo v torbo, ki je namenjena samo zanj: ali v aktovko (te sicer vedno bolj izginjajo) ali v računalniško poslovno torbo; ob njih pa nosimo običajno torbico srednje velikosti. V tem primeru naj bo torba za prenosnik čim bolj nevtralna. Nahrbtnik, tudi če je zelo eleganten, ni najboljša izbira dodatka ob poslovni obleki.

Bistvena značilnost poslovne torbice je, da je trša in ohranja obliko. Mehkejše torbice so bolj primerne za sproščeno – casual – obleko. Bolj kot se dan bliža večeru, manjše so torbice. Izbiramo lahko tudi ekstravagantne kose, a v tem primeru naj bo obleka in obutev bolj minimalistična in monokromatska. Stajling poslovne obleke je namreč blizu reku »manj je več« in če si privoščimo vpadljivo torbico, ni najbolje, da je vpadljiva tudi obleka.

Med materiali, ki prevladujejo med ženskimi torbicami, je zelo razširjeno usnje, danes pa ga tudi iz etičnih razlogov zlahka nadomestimo s kvalitetnim umetnim usnjem ali blagom. Teksture materiala so lahko zelo različne.

Pri izboru torbice je dobro upoštevati tudi našo postavo. Če smo nizke ali drobne postave, izberimo  manjšo, če vseeno potrebujemo pri sebi veliko stvari, izberemo največ srednje veliko torbico. Če smo  višje ali močnejše postave, bomo z manjšo torbico izgledale še višje in še močnejše. V tem primeru raje izberemo srednjo, veliko ali zelo veliko torbico. Oblika torbice naj bo kontrastna obliki telesa: nižjim postavam bolje pristajajo dolge pravokotne torbice, višjim pa zaobljene ali okrogle. Ni tudi vseeno kakšen ter kako dolg je naramni pas in kako jo nosimo.

V torbicah se lahko sčasoma nabere mnogo potrebnih, a tudi nepotrebnih reči. Zato jo je tu pa tam dobro izprazniti in prečesati, kaj res potrebujemo ob sebi in kaj lahko pustimo doma ali odvržemo v smetnjak.

SPLETNI NAKUP
S klikom na sliko izdelka boste preusmerjeni v spletno trgovino, kjer izdelek lahko tudi kupite, v kolikor je na zalogi. V članku so prikazane polne cene, brez popustov.

V kolikor izdelkov ni na voljo v spletni trgovini, nas obiščite v veleblagovnici Nama ali nam pišite na spletna.prodaja@nama.si in potrudili se bomo ustreči vašim željam.


Naslovna fotografija: Guess

Torba Guess.
146 €
Torbica Guess.
130 €
Torba Kelly Kross.
120 €
Torbica Kelly Kross.
99 €
Torbica Trussardi.
184,50 €
Torba Manila Grace.
145,50 €
Torba Manila Grace.
189,50 €
Torba Kelly Kross. .
99 €

Aktualno