Kakšna je primerna dolžina poslovnega krila ali obleke?

Neprimerna dolžina oblačila lahko močno pokvari videz ženske. Včasih je moralo krilo ali obleka obvezno pokrivati kolena, danes pa je v poslovnem svetu primerna dolžina od približno 2 cm nad koleni do srede goleni. Za poslovno okolje je torej najbolj primerna bolj konzervativna dolžina. Potrebno se je zavedati, da se dolžina, predvsem pri zelo ozkih krilih, ko sedete, zviša za približno 7 cm. Krilo primerne dolžine tako spremenite v mini krilo. V poslovnem svetu naj krilo ne bo preveč tesno oprijeto.

Na družbenih omrežjih sem zasledila fotografijo, ki definira sporočila določene dolžine takole:

10 cm pod koleni: starejša dama,

do kolen: primerno,

10 – 15 cm nad koleni: spogledljivka,

15 – 20 cm nad koleni: provokativno,

25 – 30 cm nad koleni: prodajalka ljubezni.

Pri vseh krilih in oblekah je potrebno torej upoštevati naše navpične in vodoravne mere, našo višino in težo, pa tudi našo starost. Kratka krila so primerna za mlajše in vitke, srednja dolžina ustreza večini, daljša krila pa najbolje pristajajo visokim in vitkim, a z visokimi petami lepo pristajajo tudi tistim z nižjo postavo.  Če imamo polne boke, je bolje nositi dolžino do sredine goleni ali 15 cm nad gležnji. Svetlejša krila nas optično naredijo nižje, temnejša pa našo višino dodajajo. Pomembno je najti model in dolžino, ki je za nas ustrezna.

SPLETNI NAKUP
S klikom na sliko izdelka boste preusmerjeni v spletno trgovino, kjer izdelek lahko tudi kupite, v kolikor je na zalogi. V članku so prikazane polne cene, brez popustov.

V kolikor izdelkov ni na voljo v spletni trgovini, nas obiščite v veleblagovnici Nama ali nam pišite na spletna.prodaja@nama.si in potrudili se bomo ustreči vašim željam.


Naslovna fotografija: Comma

Obleka Olsen
109,99 €
Obleka S.Oliver Black Label
119,99 €
Obleka Comma
139,99 €
Obleka Monari
159,99 €
Krilo Olsen
99,99 €
Krilo Sisley
49,95 €
Krilo Kocca
150,00 €

Aktualno