Kakšen tip čevljev je primeren za moškega v obleki?

Zelo pomemben del vsakega oblačila so čevlji, ki lahko v hipu zvišajo ali znižajo nivo oblačila. Če gre za poslovno obleko, je osnovna značilnost primernega čevlja tanek podplat. Najbolj klasični moški čevelj je sicer čevelj na vezalke, vendar se danes dopušča tudi drugačne možnosti (sponka, zadrga, …). Pomemben je tudi material in tekstura, ki naj bosta gladka ali z drobno teksturo (ne semiš), iz usnja ali umetnega usnja, ne iz tekstila. Nikoli ne zgrešimo s črno barvo in ko gre za formalno ali temno obleko, je črna edina ustrezna, čevelj pa naj pri taki vrsti oblačila nima vidnih šivov. Ko pa gre za dnevno poslovno obleko s kravato, ki je lahko v vseh barvah, lahko obujemo tudi čevlje različnih modelov in barv, različnih tekstur (gladka, mrežica, črtice, …), zelo popularen je oxfordski slog. Izogibajmo se pretirano špičastim ali zelo kvadratnim špicam čevljev.

Pomembno je, da so čevlji vedno brezhibno čisti, nepoškodovani, da peta ali špica nista izrabljeni. Predlagam, da v čevlje med hrambo redno in vsakodnevno vstavljate kopita (najbolje lesena), da bodo dlje obdržali svojo obliko in se bodo manj gubali.

Zadnja leta je predvsem med mlajšimi priljubljeno, da se k poslovni obleki obuje športne copate. Treba je znati presoditi, kdaj je to primerno in kdaj ne. Tako obuvalo namreč takoj zniža nivo oblačila in dnevna poslovna obleka se s športnimi copati spremeni v sproščeno elegantno obleko.

SPLETNI NAKUP
S klikom na sliko izdelka boste preusmerjeni v spletno trgovino, kjer izdelek lahko tudi kupite, v kolikor je na zalogi. V članku so prikazane polne cene, brez popustov.

V kolikor izdelkov ni na voljo v spletni trgovini, nas obiščite v veleblagovnici Nama ali nam pišite na spletna.prodaja@nama.si in potrudili se bomo ustreči vašim željam.


Naslovna fotografija: Profimedia

Čevlji Digel.
145,50 €
Čevlji Digel.
111,95 €
Čevlji Digel.
156,50 €
Čevlji Digel.
145,95 €
Čevlji Digel.
193 €

Aktualno