Izberite dišavo, ki ustreza vašemu modnemu stilu

Dišava deluje kot ‘tihi’ modni dodatek, ki veliko prispeva k vaši končni modni podobi. Prav zato smo tokrat med dišavnimi notami poiskali tiste, ki naj bi najbolje sodelovale z minimalističnim, ženstvenim, športnim ali klasičnim modnim slogom. Mogoče vam tokratni namig pomaga, da najdete pravo dišavno darilo za prijateljico, sestro ali mamo ali pa z novo dišavno kompozicijo nadgradite svoj stil.

Klasični, brezčasni stil

Če sta vam blizu eleganca, klasika, ki jo poosebljajo suknjiči iz tvida, dežni plašči, svilene bluze, oprijeta krila do kolen in balerinke, vas bodo morda navdušile note iz družine dišav fougère, ki so veliko bolj značilne za moške dišave. Zgornje note so sladke, z vonjem po cvetovih sivke; z izhlapevanjem bolj hlapnih sestavin postanejo bolj opazni vonji zelišč, začimb in lesa.

Pomerite: EDP Mon Guerlain, Guerlain; EDP Libre, YSL.

Neroli Poudree EDP, Atelier Rebul 
55,00 €

Športni stil

Sproščen športni slog, ki je bil z udobnimi trenirkami in športnimi copatami še do nedavnega rezerviran za vikend pobege ali popoldanske sprehode, lahko oplemenitite z dišavami, ki temeljijo na citrusnih, sadnih in zelenih notah. Namesto parfumske vode izbirajte raje med kolonjskimi vodami (npr. kolonjskimi vodami blagovne znamke Jo Malone), ki so še zlasti primerne za dnevne priložnosti.

Pomerite: kolonjsko vodo Lime Basil & Mandarin ali Basil & Neroli, Jo Malone.

1895 EDP, Atelier Rebul
16,00 €

Minimalistični slog

Izčiščen modni slog ne pomeni nujno tudi izbire samo čistih, svežih dišav. Omenjene dišavne notne morajo biti v dišavni kompoziciji predvsem popolnoma uravnotežene s cvetličnimi notami, ki niso preveč intenzivne. Največkrat so to cvetovi pomaranče, jasmina in nežne vrtnice. Velik poudarek je na subtilni zgradbi dišave, pri čemer ni nujno, da gre za klasično piramidno dišavno kompozicijo.

Pomerite: EDP L’eau d’issey Pure, Issey Miyake; kolonjsko vodo Wood Sage & Sea Salt, Jo Malone.

Annicke 6, Eight Bob
160,00 €

Ženstveni slog

Romantično in damsko vzdušje oblačil vas vedno spravi v dobro voljo. Prav tako dišave, ki temeljijo na belih cvetovih s pudrastimi in medenimi akcenti. Dišavne kompozicije s cvetovi ylang ylanga, jasmina in tuberoze z elementi mošusa ali sandalovine so kot nalašč za vse, ki se želite počutiti še bolj damsko.

Pomerite: EDP Gabrielle, Chanel; EDP Si Fiori, Giorgio Armani; EDP Eternity, Calvin Klein.

Annicke 3, Eight Bob
60,00 €

V kolikor izdelkov ni na voljo v spletni trgovini, nas obiščite v veleblagovnici Nama ali nam pišite na spletna.prodaja@nama.si in potrudili se bomo ustreči vašim željam.


Naslovna fotografija: Profimedia

Aktualno