Mednarodna digitalna knjižnica Europe Readr, zaživela tudi v eni od izložb Name

Z začetkom predsedovanja Slovenije Svetu EU je zaživela tudi mednarodna digitalna platforma Europe Readr, ki bo skozi izbor brezplačno dostopnih knjig z aktualno družbeno tematiko bralcem približevala aktualna družbena vprašanja in jih spodbujala k razmisleku in pogovoru o svetu, v kakršnem želimo živeti.

S številnimi spremljevalnimi dogodki po svetu – od Pariza do Helsinkov, od Washingtona do Bangkoka in vse do Ljubljane – bodo v sklopu projekta vzpostavljeni javni prostori za predstavitev projekta, branje in izmenjavo idej.

Kot javni prostor za povezavo do mednarodne digitalne knjižnice Europe Readr, je zaživela tudi ena od izložb veleblagovnice Nama, v središču prestolnice.

Ker je naš skupni cilj spodbujanje branja, bodo do izbranih del na aktualno družbeno tematiko, lahko brezplačno preko QR kode dostopali, tudi vsi mimoidoči.

Osrednja tema izbora 27 knjig je “Prihodnost bivanja”. Vsako državo članico predstavlja po eno delo, ki je na voljo v izvirnem in angleškem jeziku. V izbor so uvrščeni romani, otroške slikanice, kratke zgodbe, poezija, eseji in stripi, ki predstavljajo najrazličnejše poglede na aktualne tematike in nagovarjajo najrazličnejše bralce, pa tudi nebralce, ki sicer redko posežejo po knjigah. Posebnost so tudi slikanice, ki so enostavno dostopne za otroke različnih starosti in skupaj z učnim gradivom in video navodili, vabijo starše in učitelje k skupnemu branju z otroki.

Več o projektu si lahko preberete na https://www.europereadr.eu/, najaktualnejšemu dogajanju pa lahko sledite na uradnem Facebook profilu.

Aktualno