dr. Hauschka

Rudolf Hauschka je dolgo razmišljal o lastni liniji kozmetičnih izdelkov, s katero bi dopolnil izbor zdravil in ki bi služila kot neke vrste razširitev na področju preparatov za ohranjanje zdrave kože. Njegove zamisli so se začele konkretno udejanjati šele po tem, ko je spoznal Dunajčanko Elisabeth Sigmund, ki je pri družbi WALA naročila izdelavo kozmetičnih izdelkov, ki jih je sama razvila. Kozmetologinja, ki je takrat živela v Stockholmu, je pripotovala v Eckwälden, kjer je v sodelovanju s strokovnjaki za zdravila dodelala recepture za nego obraza. Skupaj so našli rešitve s področja osnov za kreme, ki so bile stabilne in brez kemično sintetiziranih emulgatorjev, ter ustvarili mešanice vonjav s pomočjo naravnih eteričnih olj.

Leta 1967 so bili na trg poslani prvi izdelki. Leta 1971 je Elisabeth Sigmund izobrazila in usposobila prvo kozmetičarko za izdelke Dr. Hauschka.

Kozmetika Dr. Hauschka še danes deluje v skladu s pionirskim duhom iz časov svojega nastanka. Leta 1999 je družba predstavila celotno serijo ličil, narejenih iz naravnih sestavin in po recepturi, ki poleg tega, da poudarja lep videz, tudi neguje kožo. Leta 2009 se je nabor kozmetičnih izdelkov razširil z uvedbo medicinskih izdelkov za nego iz linije Dr. Hauschka Med.

Njihova kozmetika je certificirana z mednarodnim znakom kakovosti „NATRUE“, s katerim je označena prava naravna in bio kozmetika.

Sestavine v največji možni meri pridobivajo z biodinamično ali nadzorovano ekološko pridelavo. Če določene surovine iz ekološke pridelave ni mogoče kupiti na trgu, se projekta take pridelave lotijo sami. Lahko ste prepričani, da njihovi izdelki ne vsebujejo sintetičnih dišav, barvil, konzervansov, mineralnih olj, parabenov, silikonov in polietilen glikola.

Njihove recepture temeljijo na visoko kakovostnih surovinah in skrbi, ki jo posvečajo tako njihovi pridelavi kot predelavi. Pri biodinamični pridelavi se zemlji daje celo več kot se od nje jemlje. V kozmetiki Dr.Hauschka sestavine povezujejo v zapletene kombinacije, ki so več kot le skupek njihovih sestavnih delov. Edinstvena kakovost njihovih izdelkov, ki spodbuja lastno delovanje kože, izhaja iz skladnega medsebojnega dopolnjevanja sestavin in ritmičnega postopka proizvodnje.

Vaša koža se lahko hrani in obnavlja sama. Njihova kozmetika ji tega ne odvzema, temveč koži pomaga, da sama ponovno vzpostavi ravnotežje.

Njihovi izdelki so vam na voljo na oddelku kozmetike v veleblagovnice NAMA Ljubljana in NAMA Škofja Loka.