20. obletnica salona id:doma v izložbah Name

Brezčasni že 20 let. Ekipa salona z notranjim interjerjem id:doma od samih začetkov radovedno stremi za večnimi novostmi, ki jih vtke v svoj dom, da z njimi lahko soustvarja vašega. Občuduje navdih posameznika, o njem smotrno razmišlja in se nanj spretno odzove. So prodorno zagnani, a preudarno bistri: s premeteno iznajdljivostjo ter dovzetnostjo za individualnost in originalnost trudoma poiščejo brihtne rešitve po meri. Celostno občutljivi, gostoljubno profesionalni in vsako leto modrejši. Že 20 let.

Da bi prostor pretopili v dom, so razstavni salon na Slovenski cesti 9, odprt leta 2002, skrbno napolnili z izbranimi modernimi in sodobnimi klasikami. Zaradi svoje večnamenskosti je id:doma postal doživetje tako za redne stranke kot tudi za mimoidoče radovedneže.

Ob 20. obletnici salona pa so si zaželeli izkušnjo salona id:doma deliti tudi z nami v veleblagovnici Nama, kjer si boste lahko do konca leta ogledali različne izbrane elemente notranje opreme številnih modernih in sodobnih klasikov nekaterih najboljših blagovnih znamk v panogi, ki bodo še naprej spodbujali vašo radovednost.

Za vsa vprašanja o izbranih kosih notranje opreme obiščite spodnjo povezavo in izpolnite obrazec za povpraševanje ali pa jih obiščite na Slovenski cesti 9, ki je le streljaj stran od veleblagovnice NAMA. Nekdo od ekipe id:doma vam bo z veseljem pomagal z informacijami o materialih in cenah ter odgovoril na kakršna koli druga vprašanja.
Klikni na POVEZAVO. Za več izdelkov, ki lahko vzbudijo vašo radovednost, vabljeni tudi k obisku spletne trgovine id:doma.

Izložba 2

Three Sofa De Luxe / capellini / Počivalnik / 3.635 €

Three Sofa de Luxe kljubuje tradicionalni uporabnosti pohištvenega poudarka, ki se običajno dojema le kot prostor za sedenje. Jasper Morrison se v tej kolekciji poigra s takšnim konceptom in vdihne življenje obliki, ki je deloma zofa, deloma dnevna postelja, z značilnimi skulpturalnimi oblikami, ki izražajo njeno močno identiteto.

Tablo / COR / Mizica / 600 €

Tablo je majhna miza za posebne priložnosti, ki se prilega vsakemu ambientu.

Mayday / flos / Svetilka / 122 €

Večnamenska svetilka, primerna za uporabo na prostem. Kavelj/ročaj, ki deluje tudi kot navijalec kabla, in brizgan opalinski konični difuzor iz trajnostnega polipropilena, proizvedenega iz industrijskih procesnih odpadkov. Z gumbnim stikalom na ročaju. Svetlobni vir je pred vremenskimi dejavniki zaščiten s prozorno neprepustno kapsulo iz zatesnjenega polimetilmetakrilata s tesnilom iz elastomera, ki pomaga doseči stopnjo zaščite IP 65. Ker je sestavljana brez uporabe lepila, je svetilko Mayday enostavno razstaviti, tako da je mogoče vsak del ustrezno reciklirati.

Bamboo / Viabizzuno / Svetilka / 2.2057 €

Stoječa svetilka z oznako IP20 za notranjo uporabo. Izdelana iz stebla iz steklenih vlaken z aluminijastim koncem in prašno barvanega kvadratnega podstavka iz naravne kovine. Osnova je oblikovana tako, da se prilega dvema stebloma z dvojnim virom LED. Svetilka se vklopi z vrtenjem stebla, ki ga tako osvetlita neposredna in pomožna svetloba.

Ročno izdelana berberska maroška preproga / TRIBALISTE / Preproga / 1.980 €

Berberske preproge ponudnika Tribaliste prihajajo s štirih koncev Maroka, od Srednjega do Visokega Atlasa, neposredno od obrtnika, ki jih je izdelal. Beni Ouarain, Mrirt, Azilal: berberske preproge običajno nosijo ime regije, iz katere izvirajo.

Izložba 3

Glo-Ball / FLOS / Talna svetilka / 990 €

Elegantne atmosferske svetilke z velikim premerom. Kolekcijo sestavljajo okrogle, minimalistične luči različnih vrst in velikosti. Navdihnjene s sijem polne lune, svetilke Glo-Ball z ročno pihanim opalnim steklenim difuzorjem zagotavljajo mehko belo svetlobo. Rezultat je hkrati izjemno uporaben in čaroben: luči iz kolekcije Glo-Ball bodo dopolnile katero koli sobo, njihova elegantna oblika pa se popolno spoji tudi z javnimi prostori.

Cordia / COR / Počivalnik s taburejem / 8.698 €

Redko veliki brat priveka za bratcem, a pri naslonjaču Cordia se je zgodilo ravno to. Izjemno udoben počivalnik z razsežno spodnjo blazino v gladki tanki lupini je na voljo tudi v različici z deset centimetrov višjim naslonom.

Na polirani ali lakirani vrtljivi osnovi stoji Cordia s štirimi nogami trdno na tleh. Posebnost je prepognjena tkanina na naslonih za roke, blazine in lupina so na voljo v tkanini in usnju ali v kombinaciji obeh.

Počivalni vidik tega člana družine Cordia nenazadnje izhaja tudi iz vgrajenega nagibnega mehanizma. Preostane vam le še eno: naslonite se in počijte!

Cloud / cappellini / Knjižna polica / 1.013 €

Knjižna polica Cloud oblikovalskega para Ronan & Erwan Bouroullec z votlimi predelki je ekstravaganten pohištveni element s pop pridihom in popolnoma nepozabno obliko. Cloud je dvostranska knjižna polica iz belega polietilena, izdelana s tehnologijo rotacijskega oblikovanja, ki vsakemu ambientu doda lahkotnost in tvori konfiguracijo, ki jo lahko prosto prilagajate: s pomočjo izvlečnega spoja lahko module poljubno povežete med seboj in tako ustvarite strukturo čebeljega panja.

Eclipse / Tilen Sepič / Svetilka / 530 €

Podnevi je popoln minimalističen lesen krog na steni – simbol, ikona, izjava ali oblikovalski kos. Po sončnem zahodu Eclipse postane čudovit vir svetlobe. Svetlobno sled v obliki kroga je mogoče prilagoditi in ojačati glede na potrebe, prav tako pa je enako navdušujoča senca, ki spremlja vsak položaj. Leseni okvir, svetloba in senca skupaj tvorijo skupek medsebojno povezanih elementov, ki steno spremenijo v brezčasen zaslon.

Ročno izdelana turška preproga  / Stil Carpet / Preproga / 780 €

Stare, ročno izdelane preproge zbirajo po različnih mestih in vasicah v Turčiji in jih nato združijo v proizvodnem obratu, kjer jih pristrižejo in pripravijo za dezinfekcijo z različnimi specializiranimi šamponi. Potem so preproge razvrščene po barvah ter tako pripravljene na sveže barvanje, po katerem se sušijo od tri do štiri dni. Ko so vsi postopki zaključeni, se preproge prepelje v Istanbul, kjer po željah naročnikov dodatno prilagodijo še obrobe in zaključke.

Za te preproge je značilen obrabljen in zbledel videz, ki je dosežen s postopkom striženja, ki dodaja »retro« pridih, vsaka preproga pa je tako po izgledu drugačna in samosvoja. Preproge se ambientalno prilegajo sodobnim in klasičnim konceptom oblikovanja, primerne pa so za tiste ljudi, ki si želijo ročno izdelano preprogo iz 100 % volne po dostopnih cenah. Uporabite jih lahko doma, v pisarni, trgovini, hotelu ali razstavnih prostorih.

Za več izdelkov, ki lahko vzbudijo vašo radovednost, vabljeni tudi k obisku spletne trgovine id:doma TUKAJ.


Naslovna fotografija: Nama
Lektorirala: Melanija K. Matoh

V kolikor izdelkov ni na voljo v spletni trgovini, nas obiščite v veleblagovnici Nama ali nam pišite na spletna.prodaja@nama.si in potrudili se bomo ustreči vašim željam.

Aktualno