Dojenje in moč materinega mleka

Dojenje je ena najbolj čudovitih izkušenj, ki jih mati lahko deli z novorojenčkom. Poleg tega, da zagotavlja prehransko vrednost, je materino mleko prava zakladnica hranil, ki so ključnega pomena za zdrav razvoj dojenčka. Vsebuje pravilno ravnovesje beljakovin, maščob, ogljikovih hidratov in vitaminov, ki jih potrebuje dojenček za rast in krepitev imunskega sistema. Protitelesa v materinem mleku pomagajo zaščititi dojenčka pred okužbami in boleznimi, kar je še posebej pomembno v prvih mesecih življenja, ko je dojenčkov imunski sistem še vedno v razvoju.

Poleg prehranske vrednosti dojenje prinaša tudi številne druge prednosti. Pomaga zmanjšati tveganje za bolezni, kot so dihalne okužbe, alergije in kronične bolezni, ter pomaga pri zmanjševanju tveganja za debelost v kasnejšem življenju. Prav tako spodbuja tesno čustveno povezanost med materjo in otrokom, saj se med dojenjem izmenjuje nežnost, bližina in toplina. Ta edinstvena vez med mamo in dojenčkom pomaga pri razvoju otrokove samozavesti in socialnih veščin ter zagotavlja občutek varnosti in ljubezni.

SPLETNI NAKUP

Dojenje ima pozitivne učinke tudi za mamo, saj spodbuja sproščanje hormona oksitocina, ki po porodu pomaga maternici pri vračanju v normalno velikost in zmanjšuje maternične krče. Prav tako pomaga pri izgubi teže po porodu, saj za gorivo porablja shranjene maščobe v materinem telesu. Poleg tega dojenje pomaga zmanjšati tveganje za razvoj raka dojk in jajčnikov ter zmanjša možnosti za razvoj sladkorne bolezni tipa 2.

Vabljeni v naše trgovine po vsej Sloveniji ter v spletno trgovino.

Dobrodošli v družini.
Dobrodošli v Baby Centru.

SPLETNI NAKUP


Naslovna fotografija: Baby Center
Lektorirala: Nika Papež

Za več informacij pokličite oddelek Baby Center, na telefonsko številko (01) 546 64 24 ali 051 487 945 ali nam pišite na pe56@babycenter.si in potrudili se bomo ustreči vašim željam.

Aktualno