Dober čevelj – pika na i moške modne podobe

Ni iz trte izvito, da je kakovosten izbor čevljev pomemben ne la za modni izgled, temveč predvsem za ohranjanje zdravega stopala. Že pri otrocih je treba paziti, kako kakovostne čevlje nosijo; da so usnjeni, narejeni iz materialov, ki dihajo, ne dopuščajo znojenja stopala, ne utesnjujejo in so mehki.

V zimskem času so v ospredju predvsem gležnjarji, višji čevlji, ki bolj grejejo in so lahko podloženi, tudi s krznom, če se le da umetnim, kajti v modni industriji je čedalje pogostejše zavedanje, da krzno ni ekološko, predvsem pa v nasprotju z zaščito živali. Večina gležnjarjev za moške je na vezalke, nekateri so tudi z zadrgo, spet tretji pa brez vezalk in brez zadrge. Pomembno je, da so celi usnjeni, ali vsaj s podplati iz kakovostne gume.

SPLETNI NAKUP

Povsem druga zgodba pa so moški čevlji, ki so sinonim elegance in poslovnega sloga, t. i. oxford čevlji, v večini primerov različnih odtenkov rjave barve in z vezalkami. Marsikatere ‘oxfordke’ imajo tudi značilne izrezane mini vzorce okrog predela vezalk. So čevlji, ki so predpisani v marsikaterem kodeksu oblačenja (business smart, business elegant, business attire, white tie in black tie).

Za preprostejši, a še vedno modni slog, pa zadostijo tudi ‘večni’ semiš čevlji ali ‘semiške’, ki se odlično ujamejo s kavbojkami, pa chino hlačami in so primerni za mlajše in starejše moške.

SPLETNI NAKUP

S klikom na sliko izdelka boste preusmerjeni v spletno trgovino, kjer izdelek lahko tudi kupite, v kolikor je na zalogi. V članku so prikazane polne cene, brez popustov.

V kolikor izdelkov ni na voljo v spletni trgovini, nas obiščite v veleblagovnici Nama ali nam pišite na spletna.prodaja@nama.si in potrudili se bomo ustreči vašim željam.


Naslovna fotografija: Profimedia

Gležnjarji Digel.
200,50 €
Gležnjarji Selected.
139,99 €
Gležnjarji Selected.
79,99 €
Čevlji Digel.
145,50 €
Čevlji Digel.
193 €

Aktualno