Dežni plašč, najboljša pomladna kombinacija v stilu 70. ali 60. let

Dežni plašč nedvomno sodi med tiste oblačilne kose, ki nikoli ne bodo iz mode. Če sledite pravilom za brezčasen, a hkrati moderen stil, potem gotovo veste, da se dežni plašč vrača na modne brvi že vse od leta 1948, ko ga je v filmu A Foreign Affair nosila Marlene Dietrich.

In čeprav se mogoče zdi, da dežni plašč vsako leto doživi vrsto posegov v kroj, osnovna oblika in barva ostajata isti. Še vedno je najbolj privlačna njegova klasična izpeljanka dolžine do kolen in z dvorednim zapenjanjem v peščeni, oker, temno modri ali umazano beli barvi.

Vsako leto pa se spreminja način, kako nositi dežni plašč. Modni stilisti velijo, da se to pomlad skupaj z dežnim plaščem vračajo 70. leta prejšnjega stoletja. Za navdih si oglejte Meryl Streep v dežnem plašču v filmu Kramer proti Kramerju iz leta 1979. Nova stara kombinacija bo navdušila tako tiste, ki obožujejo eleganten ženstven slog, kot tudi tiste, ki jim je ljubši tako imenovani smart casual slog oblačenja. Dežni plašč tako nosite s temnejšimi džins hlačami ravnega kroja oziroma tako imenovanimi ‘mom jeans’ hlačami, damsko bluzo, ki jo lahko krasijo naborki, velika pentlja ali retro vzorec, ter mokasinkami. Če so vam ljubša 60. leta, pa pod dežni plašč oblecite pulover ali majico s črtami in sedemosminske hlače na korenček ter obujte balerinke.

Izdelke prikazane v članku, lahko, dokler so na zalogi, kupite v spletni trgovini. Za pomoč se lahko obrnete na 051 614 656 ali spletna.prodaja@nama.si.

Naslovna fotografija: Profimedia

Kombinacija v stilu 70. let

Dolg dežni plašč Fracomina z dvorednim zapenjanjem in plisejem na hrbtni strani.
309,00 €
Bluza s.Oliver Black Label s plise gubami in okrasnimi detajli volančkov na rokavih.
69,99 €
Usnjeni mokasini Ugg z okrasnimi vezalkami.
109,90 €

Kombinacija v stilu 60.let

Dežni plašč Morgan z dvorednim zapenjanjem in pasom.
119,00 €
Dežni plašč Comma z enorednim zapenjanjem in pasom.
159,99 €
Sedemosminske hlače Comma klasičnega kroja z zalikanim robom.
89,99 €
Oprijeta črtasta majica Morgan s 3/4 rokavi in ladijskim izrezom.
19,99 €
Balerinke iz umetnega usnja Love Moschino z modnim koničastim prednjim delom.
216,50 €

Aktualno