Osupljive zbirke Coincasa’s Summer

Zbirke Coincasa’s Summer in Summer Festival so posvečene amazonskemu gozdu in reki Amazonki. Regija Amazonka je največji deževni gozd na svetu in najbogatejši rečni sistem. Reka Amazonka zbira skoraj 20 odstotkov sveže vode, ki jo najdemo na Zemlji, medtem ko gozdovi urejajo in urejajo podnebje celotnega planeta. Amazonski pragozd je zelo pomemben tudi za izredno raznolikost vrst, ki jih gosti. Pristni draguljnarave, edinstvene na svetu. Tema zaščite amazonskega pragozda in ogroženih naravnih virov je bila nedavno protagonist več projektov in razstav, ki jih promovirajo blagovne znamke in oblikovalci.

Poletna zbirka je interpretacija narave v njeni najbolj svobodni in najbolj krhki manifestaciji – v naravi džungla – za velik poklon najbolj divji strani našega planeta. Oblike in barvno paleto navdihuje tudi gozd in njegova mešanica različnih in edinstvenih rastlinskih vrst. Odtenki zelene in zemlje se kombinirajo z elegantnimi temnimi odtenki.

Glavno temo gozda spremlja voda, ki je temeljni element za Amazonijo in Ljubljano, cel planet. Argument, prenesen tako z abstraktno predstavitvijo vodnega elementa kot skozi prikaz živih bitij, ki naseljujejo vode. Tako najdemo ribe in rake, ki jih obdajajo morske alge in graciozne meduze. Barvite in živahne tkanine, ki na sodoben način prevzemajo tradicijo Srednje Amerike. Ob njem so figurativni subjekti iz živalskega in rastlinskega sveta, značilni za amazonski pragozd.

SPLETNI NAKUP na coincasa.si


Naslovna fotografija: Coincasa

Aktualno