Coincasa: Zakaj izbrati emajlirano posodo?

Emajlirana posoda popolnoma upravičeno sodi med najbolj kakovostne vrste posode. Verjetno gre celo za najbolj kakovostno kuhinjsko posodo, katere življenjska doba se šteje v desetletjih. Ključno vlogo pri tej vrsti posode odigra material – emajl. Ta združuje celo vrsto prednosti, zaradi katerih je emajlirana posoda resnično prava kraljica tradicionalne domače kuhinje. Hrana, ki jo pripravite s pomočjo te izvrstne posode, obdrži svoj vonj in okus.
Posoda iz emajla je uporabna tako za kuhanje kot tudi pečenje, saj je odporna na visoke temperature. Uporabljate jo lahko tako na plinskem štedilniku kot električni kuhalni plošči. Ker pa je emajlirana posoda primerna celo za indukcijo, jo vedno pogosteje srečamo v številnih modernih kuhinjah. Zaradi svoje gladkosti je emajl odporen na praske, zato vam ni treba skrbeti, da bi ga med čiščenjem poškodovali.

SPLETNI NAKUP

Glavna prednost emajlirane posode pa je zagotovo dejstvo, da je primerna izbira za ljudi z alergijami. Emajl je namreč material, ki ne povzroča alergijskih reakcij, prav tako pa se na površini take posode ne zadržujejo škodljive bakterije.

Prednost emajlirane posode je tudi način, na katerega je izdelana. Pri tej vrsti posode se namreč na kovino nanese tanka plast stekla. Ravno to pa omogoča, da vsa hrana med pripravo ohrani svoj prvotni okus. Tako za doseganje kulinarične mojstrovine ne potrebujete sestavin kuhati v nedogled ali jim dodajati prevelike količine soli. Hkrati pa kovinsko jedro posode omogoča, da se toplota po njeni površini prenaša izjemno hitro. Ker je segrevanje zato hitrejše in bolj učinkovito, bo vaša jed pripravljena hitreje ter tako zadržala vse hranljive vitamine in minerale. Na račun hitre priprave jedi pa boste prihranili tudi nekaj energije – emajlirana posoda je torej tudi energijsko varčna izbira.

Obiščite nas v Coincasi v 4. nadstropju veleblagovnice Nama ali nakupujte preko spleta.

SPLETNI NAKUP


Naslovna fotografija: Coincasa
Lektorirala: Melanija K. Matoh

V kolikor izdelkov ni na voljo v spletni trgovini, nas obiščite v veleblagovnici Nama ali nam pišite na spletna.prodaja@nama.si in potrudili se bomo ustreči vašim željam.

Aktualno