CC- ali BB-krema? Katera je primernejša zame?

BB- in CC-kreme boste običajno našli bodisi skupaj z obarvanimi podlagami ali izdelki za nego kože, in vendar sta ta dva izdelka izpopolnjena različica obeh, sta večnamenska izdelka, ki v eni formuli združujeta tako prednosti ličil (prekrivata, izenačujeta barvo kože, skrbita za korekcijo, matirata, osvetljujeta …) kot izdelkov za nego kože (vlažita, ščitita pred UV-žarki, služita kot osnova za nanos ličil …). In čeprav sta BB- in CC-krema pravzaprav sestrični, med njima obstaja kar nekaj razlik. Kdaj torej izbrati eno in kdaj drugo?

Pomembno je, da poznate tip svoje kože. Je ta bolj mastna, mešana, suha, občutljiva, nagnjena k rdečici? Mastni in mešani koži tako bolje ustrezajo CC-kreme, medtem ko suhi in občutljivi BB-kreme. Če je koža, ki je nagnjena k rdečicam, normalna ali bolj mastna, potem je CC-krema veliko boljša izbira od BB-kreme; če je ob rdečici ta še suha, potem je prava izbira BB-krema, ki jo uporabljate skupaj s korektorji. Tako BB-krema kot CC-krema vsebujeta zaščitne UV-faktorje (najpogosteje SPF 30), pigmente za prekrivanje in obarvanje, vlažilne sestavine in glede na različne blagovne znamke tudi druge aktivne sestavine za nego kože (npr. vitamine, hialuronsko kislino …). Oba izdelka sta primerna za blago prekrivanje in zaščito pred sončnimi žarki. Namenjena sta vsem, ki ne marajo težkih ličil.

BB-kreme ali tako imenovani lepotni balzami 

Glavna naloga BB-krem je vlaženje suhe kože, zaščita pred UV-žarki in barvno prekrivanje. Večina jih zagotavlja močnejšo barvno pokrivnost v primerjavi s CC-kremami, vendar te ne prekrijejo barvnih nepravilnosti in madežev na koži ter ne izenačijo tena.  BB-kreme so v vročih poletnih dneh odlično nadomestilo za težke tekoče pudre.

CC-kreme ali tako imenovani korektorji polti 

Glavna naloga CC-krem je ob negi in SPF-zaščiti korigiranje barve polti, saj vsebujejo pigmente, ki nevtralizirajo rdečico, temne kolobarje in druge pigmentacije ter na videz zgladijo kožo (večkrat vsebuje tudi sestavine proti staranju za optično glajenje gub). Ker CC-krema morda ne bo zagotovila popolne prekrivnosti kot običajna barvna podlaga, jo lahko po želji kombinirate tudi s pudri.

SPLETNI NAKUP
S klikom na sliko izdelka boste preusmerjeni v spletno trgovino, kjer izdelek lahko tudi kupite, v kolikor je na zalogi. V članku so prikazane polne cene, brez popustov. 


Naslovna fotografija: Profimedia

BB-krema Melvita, s prefinjeno lahko tekočo teksturo.
28,60 €
Krema CC Red Correct, Erborian, vsebuje zelene pigmente.
43,90 €
CC Krema Clair, Erborian, vsebuje inkapsulirane pigmente.
43,90 €
BB Krema Clair, Erborian, je večnamenska negovalna krema.
43,50 €
City CC, Madara, odpravlja barvne pomanjkljivosti kože.
28,70 €
Obarvana krema Anti-age CC, Skeyndor, za zdrav videz kože.
39,50 €
Obarvana krema Anti-age CC, Skeyndor, je vlažilna emulzija s formulo proti staranju.
36 €

Aktualno