Trend emajliranih posodic
11 Nov 2016

Trend emajliranih posodic

Staro prihaja nazaj v trend - tako je tudi pri emajliranih posodicah naših babic. Prav takšnih, kot so bile včasih.

Staro prihaja nazaj v trend - tako je tudi pri emajliranih posodicah naših babic. Prav takšnih, kot so bile včasih.

Marsikatera babica si še danes mleko pogreje v emajliranemu lončku, ponavadi so bili rdeče barve z belimi pikami. Emajlirani lončki so nazaj, nekateri tudi v novih preoblekah, s hipsterskimi napisi. Tudi nekatere restavracije in kavarnice kot je na primer Slovenska hiša - stičišče s podeželjem in urbanim mestnim utripom- kjer dobite okusno kavo v emajliranem lončku, kar še bolj doda občutek domačnosti.

V veleblagovnici Nama je prav poseben in zelo pester izbor emajliranih izdelkov - od kanglic za mleko, do lončkov, čajnikov, krožnikov, posod in celo cedil. V eni izmed posod, pa si lahko naredite okusen zimski napitek, masala chai, katerega recept je eden izmed mojih najljubših za hladne dni.

Masala chai je popoln zimski napitek, ki vas bo s toplo in dišečo aromo popolnoma prevzel. Slasten indijski napitek je kot nalašč za uživanje v mrzlih dneh, ko še posebej prija praznični vonj mešanice cimeta in klinčkov. Originalni recept za čaj, ki sestoji iz kombinacije začimb, črnega ali zelenega čaja, rastlinskega ali kravjega mleka in meda, zadostuje za 4 skodelice čaja. Jaz sem ga prilagodila malce po sebi in kardamomovih semen in meda pri receptu ne uporabim.

Recept za masala chai:

- 500 ml vode

- 250 ml mleka (kravjega, riževega, mandljevega, ...)

- 1/2 žličke nastrganega ingverja

- 1/2 žličke cimeta

- 1/4 žličke kardamomovih semen

- 1/4 žličke klinčkov

- 2 vrečki zelenega ali črnega čaja (lahko tudi rooibos)

- med​.

Navodila:

Vodo pristavimo, vanjo stresemo vse začimbe in kuhamo približno 15 minut. Odstavimo, dodamo čaj in po dveh minutah vse sestavine precedimo v skodelice in dodamo mleko. Sladkamo z medom in uživamo!

Avtorica:

Tjaša Kokalj

Manekenka, model, modna novinarka, blogerka, stilistka in voditeljica resničnostnega šova TOP4 s Tjašo Kokalj

Podeli s prijatelji:
Deli na Facebooku Deli na Twitterju Deli na Pinterestu