Pripravite dom na praznični čas
20 Nov 2018

Pripravite dom na praznični čas

Zapadel je prvi sneg in priznati moram, da sem že kar praznično razpoložena. Dejstvo je, da so prazniki za vogalom, zato sem pripravila nekaj idej in nasvetov, kako pripraviti svoj dom na praznični čas.

Zapadel je prvi sneg in priznati moram, da sem že kar praznično razpoložena. Dejstvo je, da so prazniki za vogalom, zato sem pripravila nekaj idej in nasvetov, kako pripraviti svoj dom na praznični čas.

Morda si mislite, da je vseeno še malce prezgodaj, ampak dajmo si priznati, da je veseli december vedno bolj hektičen in časa nam nekako vedno zmanjka. Ti nasveti so pripravljeni predvsem zato, da vam olajšajo ta čas, ki bi moral biti miren in preživet z družino, je pa zadnja leta vse prej kot to.

1. PRVI VTIS ŠTEJE!

In ta nas takoj postavi v dobro in praznično voljo. Če je seveda začetek dober. In v mislih imam vhodna vrata, na katera radi pozabimo. Okrasite jih z lepim prazničnim venčkom, ki ga lahko izdelate tudi sami.

2. NAJ POZELENIJO OD ZAVISTI, KO VIDIJO VAŠO SMREČICO

Ponavadi imamo božične okraske za nekaj let in se od njih ne ločimo kar tako. Svetujem vam, da letos malce zamenjate vašo barvno shemo. To ne pomeni, da je potrebno v smeti vreči vse dosedanje okraske, ampak morda dokupite dodatno barvo ali dve, ki bo poživila in naredila popolnoma drugačno vzdušje.

3. PREVERITE LUČKE

Če se malce navežem na zgornjo točko, je smiselno prej preveriti, ali vam lučke še delujejo. Če jih nekaj ne gori, vam svetujem, da jih zamenjate. Danes je ponudba zelo široka in tudi ugodna.

4. 'PRAZNIČNO HRANO' KUPITE ŽE MALCE PREJ

Sevda tukaj ne mislim zelenjave in ostalih živil, ki se hitreje pokvarijo, ampak morda kakšne sladkarije, hrano, ki ostane dlje časa in za katero v trgovini porabite največ časa.

5. OSREDNJI PROSTOR NAREDITE ČIM BOLJ UDOBEN

Osrednji prostor za domača praznovanja je ponavadi dnevna soba, ki jo naredite čim bolj udobno. V mislih imam blazine po tleh, če na kavču ni več prostora, odeje, da vam bo toplo in udobno in podobno. Gostom mora biti udobno, saj se bodo tako tudi dobro počutiti.

6. ZABAVAJTE SE!

Na koncu dneva in meseca decembra je pomembno, da vam v spominu ostanejo prijetni trenutki in ne kaos, ki pogosto spremlja te praznike. Ne obremenjujte se, če nimate doma kot iz Pinteresta, v resnici ga nihče nima in se posvetite temu, kar je zares pomembno - sebi in svoji družini.

Avtorica:

Tjaša Kokalj

Manekenka, model, modna novinarka, blogerka, stilistka in voditeljica resničnostnega šova TOP4 s Tjašo Kokalj

Podeli s prijatelji:
Deli na Facebooku Deli na Twitterju Deli na Pinterestu