Poln kufer vsega?
13 Maj 2016

Poln kufer vsega?

Tudi vi že hrepenite po oddihu? Vabljeni v veleblagovnico NAMA ali na www.nama.si ter med pestro izbiro različnih oblik, barv in velikosti potovalnih kovčkov izberite svojega po atraktivnih akcijskih cenah.

Poln kufer vsega imam! Grem na počitnice! ;) Prvomajski prazniki so za nami, pred nami pa je samo še poletje in tistih dva tedna zasluženih počitnic. Tudi vi že hrepenite po oddihu? Vabljeni v veleblagovnico NAMA ali na www.nama.si ter med pestro izbiro različnih oblik, barv in velikosti potovalnih kovčkov izberite svojega po atraktivnih akcijskih cenah. Potovalne kovčke so zdaj po akcijskih cenah, akcija pa traja vse do 28. maja. O 'must have'  modnih kosih za v kovček sem že pisala, zato bo tokratna objava malce drugačna.

Poletje je torej tik pred vrati in prihaja verjetno najbolj brezskrben dopust, ko boste ležali v senci z dobro knjigo, medtem ko bo lahek veter prijetno božal vašo kožo in prinašal vonjave borovcev. A tudi na dopustu se vam lahko zgodi nekaj nevšečnosti, ki lahko kaj hitro pokvarijo dobro voljo. Zato smo za vas pripravili seznam dopustniške prve pomoči.

Vodotesno ohišje

Potrebujete škatlo, v katero boste spravili najnujnejše pripomočke, ki pa mora biti vodotesna, saj lahko vlaga poškoduje in pokvari nekatere potrebščine v prvi pomoči.

Sprej za razkuževanje

Lahko ga uporabite za razkuževanje rok in pa tudi za rane in ureznine.

Antibiotično mazilo

Kot je na primer Neosporin za preprečevanje okužbe in brazgotinjenje.

Povoji

Vseh velikosti, vključno z zavoji, gazami in lepilnim trakom za ureznine in žulje.

Pinceta in sterilna igla

S pinceto ter iglo boste najlažje odstranili bodice morskega ježka ali trsko. Pri odstranjevanju bodic prizadeto območje namočite v kis oziroma uporabite kisove obkladke, saj kis pomaga raztopiti ježkove bodice. Mesta okrog vboda je treba izprati in namazati z mazilom, ki vsebuje kombinacijo antihistaminika, analgetika in kortikosteroida.

Rokavice iz lateksa

Te bodo koristne za preprečevanje širjenja okužbe in če boste odstranjevali lovke ožigalkarja z roko, ki jo je treba zavarovati.

Vazelin

Z njim si zdravimo razpokane ustnice, prav tako pa vazelin pomaga pri izsušeni koži in ji povrne voljnost, hkrati pa jo ščiti.

Mazilo za blaženje vnetne reakcije

Pomaga pri raznih pikih žuželk (na primer Kamagel).

Sprej za preprečevanje pikov in ugrizov žuželk

Na voljo so različni repelenti, zaščitna sredstva, ki na koži izhlapevajo in ustvarjajo vonj, ki odganja komarje, klope in drug mrčes.
Repelenti so lahko rastlinskega izvora (vsebujejo eterična olja) ali s kemično učinkovino (DEET - dietiltoluamid). Repelentno učinkovitost imajo citronela, cedra, verbena, sivka, bor, cimet, rožmarin, bazilika, pimet, česen, poprova meta, evkaliptus, vendar so manj učinkovite od DEET.

Fiziološka raztopina za čiščenje oči

Pomaga pri razdraženih očeh in lažjem vnetju oči.

Sončna krema

Sonce je zelo nevarno, zato je potrebno poskrbeti za pravo zaščito. Izberite visok zaščitni faktor in ne pozabite, da se je s kremo treba namazati večkrat na dan.

Gel aloe vera

Če vas opeče sonce, je aloe vera najbolje sredstvo za blaženje opeklin. Prav tako pa ščiti rano pred zunanjimi dražljaji (emolientni učinek), zavira rast bakterij (protimikrobno delovanje) in pospešuje celjenje, regeneracijo.

Majhni odmerki zdravil brez recepta

Koristno je za vsak slučaj vzeti tablete proti bolečinam, glavobolu, slabosti, driski in vročini. 

Avtorica:

Tjaša Kokalj

Manekenka, model, modna novinarka, blogerka, stilistka in voditeljica resničnostnega šova TOP4 s Tjašo Kokalj

Podeli s prijatelji:
Deli na Facebooku Deli na Twitterju Deli na Pinterestu