NAREDI SAM: Praznična namizna dekoracija
7 Dec 2017

NAREDI SAM: Praznična namizna dekoracija

Obožujem praznični čas! Nekaj čarobnega je v zraku, zato že v začetku decembra svoj dom napolnim s prazničnim vzdušjem, božično glasbo in dekoracijo.

Obožujem praznični čas! Nekaj čarobnega je v zraku, zato že v začetku decembra svoj dom napolnim s prazničnim vzdušjem, božično glasbo in dekoracijo.

Nekaj le-te rada ustvarim tudi sama, ker obožujem biti ustvarjalna in takšni okraski ter dekoracija so vedno vredni več kot pa kupljeni.

Tokrat sem se odločila, da naredim enostavno praznično dekoracijo za na mizo, katere rdeča nit so bolj ali manj naravne sestavine.

POTREBUJEMO:

- pomaranče,

- cele klinčke,

- smrekove vršičke,

- sveče,

- nekaj dekorativnega traku,

- in škarje.

Odločila sem se, da bodo osrednji element moje dekoracije svečke, ki jih v tem času še posebno obožujem in jih za posebno čarobno vzdušje prižgem prav vsak večer.

Izbrala sem enostavne bele, okrog katerih sem zavezala malce dekorativnega traku in dodala par smrekovih vršičkov za malce bolj zimski pridih. Lahko bi uporabila tudi cimetove palčke in jih prav tako ovila s trakom.

Nato na približno centimeter in pol debeline narežem dve pomaranči in kolobarje postavim na pladenj, ki sem ga obložila s peki papirjem. Pečico nastavim na 65 stopinj Celzija in tako bom svoje pomarančke v približno štirih urah posušila. Vsako uro jih z leseno kuhalnico obrnem. Ko so ohlajene v jih zapičim še nekaj klinčkov in nato začnem s sestavljanjem praznične namizne dekoracije.

Za postavljanje elementov lahko uporabite tudi kakšen dekorativni krožnik ali pladenj, da bo vse skupaj izgledalo bolj kot celota. Elemente po svojem okusu razporedite in nato samo še uživajte v praznični dekoraciji, za še več vzdušja pa si lahko med ustvarjanjem navijete božično glasbo in uživanje bo zagotovljeno!

Vam je všeč? ;)

Avtorica:

Tjaša Kokalj

Manekenka, model, modna novinarka, blogerka, stilistka in voditeljica resničnostnega šova TOP4 s Tjašo Kokalj

Podeli s prijatelji:
Deli na Facebooku Deli na Twitterju Deli na Pinterestu