'Must have' v dopustniškem kovčku
15 Mar 2016

'Must have' v dopustniškem kovčku

Čas za poletni oddih seveda še ni pred vrati, a vseeno se vedno več Slovencev odloča, da gre v času zime in zgodnje pomladi nekam na toplo. A pred brezskrbnim dopustom nas vedno čaka enaka dilema – kaj vzeti s seboj na dopust?

Kljub temu, da se ta rubrika imenuje 'ljubo doma', so potovanja nekaj, kar me je vedno navdihovalo, širilo moja obzorja in me spet povezalo samo s seboj. Čas za poletni oddih seveda še ni pred vrati, a vseeno se vedno več Slovencev odloča, da gre v času zime in zgodnje pomladi nekam na toplo. A pred brezskrbnim dopustom nas vedno čaka enaka dilema – kaj vzeti s seboj na dopust? Za vas sem pripravila kratek seznam modnih kosov in potrebščin za dušo ter dobro počutje, s katerim se boste na dopustu, kamorkoli že boste šli, imeli še bolje.

KLOBUČEK

Ne le za zaščito pred soncem, ampak tudi za modno noto in senco na plaži. Tudi, ko sem šla z nahrbtnikom za tri tedne na Tajsko, sem klobuček vzea s seboj. Seveda ga lahko kupite tudi tam, a jaz sem vzela s seboj svojo najljubšo slamnato fedoro, ki jo lahko kakorkoli mečkaš, pa ne bo izgubila svoje oblike.

BIKINI

Kopalke kot obvezna oprema vročih mesecev seveda ne smejo manjkati v vašem kovčku. Izberite takšne, v katerih se dobro počutite in poudarijo vašo postavo.

ESPADRILE

Poletno obuvalo bodo poleg japonk zagotovo espadrilke, ki so tudi zelo udoben in vsestransko nosljiv kos, ki ga lahko kombinirate na dolga krila, široke hlače ali pa kavbojke.

KIMONO

Pozabite na pareo, ki je že zdavnaj iz mode, sedaj je v trendu kimono, ki vam bo s svojo lahkotnostjo še kako prišel prav čez kopalke, ali pa kratke hlače in top.

SONČNA OČALA

Izberite modna sončna očala, ki bodo pristajala vašemu obrazu, saj je čas, da svojo novo podobo tudi pokažete in z njo osvojite poglede.

KNJIGA

Tudi, če ste s prtljago omejeni, vseeno vzemite s seboj kakšno žepnico, ki vam bo krajšala čas četudi samo na letalu. Svetujem, da se odločite za cenejše žepne knjige, ki bodo v vašem kovčku zavzele tudi manj prostora.

TORBA ZA NA PLAŽO

Poleti je dobra in dovolj velika torba za na plažo celo bolj pomembna od navadne in vsakodnevne torbice, zato je pomembno, da izberete lepo in predvsem vsestransko torbo, ki ima znotraj nekaj manjših predalov, v katere lahko pospravite denarnico in kakšne dragocenosti kot so nakit in telefon. Seveda pa v njej ne sme manjkati velika in mehka brisača ter dobra knjiga.

POPOLNA POLETNA OBLEKA

Ni pomembno, ali je midi, mini ali maxi, pomembno je, da se v njej dobro počutite in da dovoljuje veliko različnih kombinacij, tako da jo boste lahko nosili od jutra za na plažo, pa do večera, ko boste odšli po mestu na sprehod.

SKRB ZA LASE

Tudi lasje si zaslužijo dopust, zato jih čim manj mučite in jim pustite, da se posušijo na zraku. Za večerne, bolj šik in glamurozne izhode pa uporabite sprej za lase, ki jim ne bo odvzel teksture naravno posušenega lasu, ampak jo bo le poudaril.

Avtorica:

Tjaša Kokalj

Manekenka, model, modna novinarka, blogerka, stilistka in voditeljica resničnostnega šova TOP4 s Tjašo Kokalj

Podeli s prijatelji:
Deli na Facebooku Deli na Twitterju Deli na Pinterestu