Kako spakirati kot profesionalec za kratek pobeg?
23 Apr 2019

Kako spakirati kot profesionalec za kratek pobeg?

Prazniki so spet pred vrati in marsikdo jih bo izkoristil za kratek oddih, zato sem pripravila nasvete, kako čim ‘lažje’ spakirati za nekajdnevi oddih, za katerega ponavadi spakiramo skoraj toliko kot za tedenske počitnice.

Prazniki so spet pred vrati in marsikdo jih bo izkoristil za kratek oddih, zato sem pripravila nasvete, kako čim ‘lažje’ spakirati za nekajdnevi oddih, za katerega ponavadi na koncu spakiramo skoraj toliko kot za tedenske počitnice.

Pakiranje za podaljšan vikend je ponavadi zahtevnejše kot pa če gremo nekam za dlje časa, saj so aktivnosti na tem oddihu ponavadi bolj zgoščene, ne želimo ga na primer preživeti le z lenarjenjem, ker to lahko počnemo tudi doma tistih par dni. Sledijo nasveti, kako spakirati kot profesionalec za kratek pobeg.

1. KORAK
Spakirati želite minimalistično, a hkrati funkcionalno in modno, če vam je to tudi v interesu, zato je potrebno ustvariti neko t.i. kapsulno kolekcijo, se pravi raznovrstna oblačila, ki pa se lahko med seboj čudovito ujemajo in kombinirajo.

2. KORAK
Par dni pred oddihom preverite vremensko napoved in se bolj ali ne ravnajte po njej. Če niste prepričani, ali se bojite, da vas bo hladno vreme vseeno presenetilo, spakirajte samo najnujnejše kose za hlad: dva kosa oblačil zgornjega dela kot je parka ali jakna ter pajkice in majico ali pulover z dolgimi rokavi.

Preverite kraj, kamor se odpravljate in morda poguglajte za seznami oblačil, ki so tam priporočljivi in najbolj uporabni.

3. KORAK
Tudi s samo 10 kosi lahko ustvarite številne stajlinge za različne priložnosti. Ključ je v slojenju, oziroma t.i. čebulnem oblačenju, ki prenese vse od 8 stopinj Celzija tudi do 25 ali več. Najbolje, da spakirate eno jakno (parka, denim jakna, usnjena jakna), en dolg in en kratek zgornji del, enako tudi s spodnjim delom, jopo, par kavbojk in na primer pas ter kakšno obleko ali krilo. To so kosi, ki dovoljujejo kombiniranje med seboj za različne temperature in priložnosti.

4. KORAK
Izbrati pare čevljev za vaš oddih je vedno poseben zalogaj, tudi zato, ker ponavadi en par ne gre ravno povsod in čevlji zasedejo veliko prostora. A udobje je prvo pravilo.  Svetujem, da za na pot izberete superge, ki ponavadi zasedejo več prostora, v kovček ali potovalko pa spakirajte lažje čeveljce kot so sandali ali loaferke.

S seboj ne vzemite več kot 3 pare: en par za aktivnosti (na primer superge, ki jih lahko nosite tudi na bolj trendovske stajlinge), kakšne bolj ‘za na lepše’ čevlje in par za razne pohode in daljše sprehode.

5. KORAK
Ponavadi spakiramo preveč kozmetike kot je dejansko potrebujemo. Za tistih nekaj dni. Zato nekaj nasvetov, da ne boste s seboj vzeli vseh 100 različnih šamponov in pomad. Super uporabni pridejo izdelki, ki združujejo na primer šampon in balzam ali celo še gel za tuširanje, vaše telo pa bo tudi 'preživelo' tistih nekaj dni brez vseh pomadic, za ženske lahko nekatere lepotne izdelke kot je na primer bronzer uporabimo tudi kot senco za oči in podobno. Izberite manjše embalaže, ki bodo zavzele manj prostora. Nekaj pa lahko kupite tudi na sami destinaciji.

6. KORAK
Zdaj, ko smo že vse nekako zminimizirali sledi le še dejansko pakiranje kot zadnji korak. Postopke, s katerimi boste prihranili prostor, kako pravilno zložiti različne kose oblačil, modnih dodatkov in podobno sem že spisala v tej objavi in upam, da vam bodo prišli prav.

Avtorica:

Tjaša Kokalj

Manekenka, model, modna novinarka, blogerka, stilistka in voditeljica resničnostnega šova TOP4 s Tjašo Kokalj

Podeli s prijatelji:
Deli na Facebooku Deli na Twitterju Deli na Pinterestu