DIY: Kam pospraviti nakit?
7 Dec 2015

DIY: Kam pospraviti nakit?

Verjetno nas je kar nekaj takšnih, ki se sprašujemo, kam z vsem nakitom, ki ga imamo doma? Kako ga lično urediti, da je nekje pospravljen. Za vas sem pripravila nekaj zanimivih idej!

Verjetno nas je kar nekaj takšnih, ki se sprašujemo, kam z vsem nakitom, ki ga imamo doma? kako ga lično urediti, da je nekje pospravljen. Lahko pa je tudi lično razstavljen, sedaj lahko vaš nakit tudi lično razstavite in razkažite na zanimiv način, tako da postane tudi del vaše dekoracije. Če želite imeti ves čas urejeno pospravljen nakit, potem se odločite za kakšno stojalo v obliki popularnega drevesa, na katerega lahko obešate ogrlice, zapestnice in nizate prstane. Seveda zanimive so tudi že kar modne inštalacije za nakit, ki bodo dale prostor vašemu nakitu, pa še lep dodatek za stanovanje so. Nekaj takšnih sem našla tudi v Veleblagovnici Nama, če pa se čutite ustvarjalne, pa je tukaj zanimiva ideja, modna inštalacija kot jo imenujem, ki bo primerna na ves vaš nakit in tudi modne dodatke od sončnih očal, ogrlic, zapestnic pa do prstanov! Je tudi zanimiva ideja za darilo :)

Potrebujete:

– lesene škatle različnih velikosti,

– pištolo za vroče lepljenje,

– zeleno in vijolično barvo v pršilu,

– nekaj lesenih okraskov,

– kljukice in ostale dodatke, na katere boste obesili nakit.

Škatle najprej razporedimo v dinamično celoto, saj si bomo tako lažje predstavljali, kako bo bil videti končni izdelek. Označimo si, katera škatla bo katere barve, in nato nadaljujemo z barvanjem škatel in lesenih okraskov.

Ko se les posuši, vklopimo pištolo za vroče lepljenje in začnemo lepiti kljukice ter ostale dodatke, ki bodo držali naš nakit. Kot kljukice smo za držanje uhanov uporabili kar same nastavke za uhane, prav tako za ogrlice. Za prstane lahko naredite majhne predale, ki jih obložite z vato, medtem ko lahko za držalo sončnih očal uporabite nastavke za prstane. Zapestnice pa nanizajte na lesen valj, ki ste ga prej pobarvali na želeno barvo.

Ko ima vsaka škatla svojo funkcijo, je čas, da jih zlepimo skupaj v želeno modno inštalacijo, ki smo si jo zamislili že na začetku. Dodamo še nekaj dekoracije v obliki lesenih okraskov in – končano! Zdaj lahko obesite najljubše kose nakita in škatlo za nakit ponosno pokažete, lahko jo položite na omaro ali pa celo obesite na steno.

Da vaše modne inštalacije za nakit ne bodo samevale, pa ne pozabite, da cel mesec december velja 20% popust na modni nakit!

Avtorica:

Tjaša Kokalj

Manekenka, model, modna novinarka, blogerka, stilistka in voditeljica resničnostnega šova TOP4 s Tjašo Kokalj

Podeli s prijatelji:
Deli na Facebooku Deli na Twitterju Deli na Pinterestu
Koziol Stojalo za nakit 23,85 €
23,85 € Podeli
Koziol Stojalo za nakit 8,35 €
8,35 € Podeli