Moderno je ceniti svojo mamo in ji to kdaj tudi povedati!
4 Mar 2018

Moderno je ceniti svojo mamo in ji to kdaj tudi povedati!

Če bi mesec marec imel podobo, bi bila le-ta poleg pomladi, rožic in nove, pozitivne energije, zagotovo ženska - v marcu namreč slavimo ženske!

Če bi mesec marec imel podobo, bi bila le-ta poleg pomladi, rožic in nove, pozitivne energije, zagotovo ženska - v marcu namreč slavimo ženske!

Začne se z 8. marcem, dnevom žena in 'konča' z materinskim dnem, ki ga bom letos prvič praznovala tudi sama. Kot mamica, sicer ga s svojo mami praznujem vsako leto, ker kljub temu, da imava čudovit odnos, jo ta dan še posebno rada pocrkljam in se ji zahvalim, da je tako zakon mami. Mislim, da je to potrebno. Ker mame - res smo zakon!

Verjetno je odveč poudarjati, da se letošnjega materinskega dneva res veselim, nikoli več ga ne bom prvič praznovala in vem, da bo nepozaben, pa tudi če se bomo samo valjali doma na kavču. Ker pade na nedeljo ga bom preživela z možem in hčerkama, dan kasneje pa se bom - če bo lepo vreme - s punčicama odpravila v Ljubljano v svoj stari, 'originalni' dom in presenetila babico, ki bo prvič videla svoji pravnukinji. Seveda bo tam tudi moja mami, na kupu bomo torej 4 generacije žensk v naši družini, zato naslednji dan zagotovo pričakujte dež, hehe.

Ko sem zanosila, mi je prijateljica rekla, da sem že zdaj mama - in res je bilo tako. Že na začetku si poleg vzhičenja in sreče, ki jo občutiš, ko pod srcem nosiš otroka, ali v mojem primeru dva, neprestano po malem zaskrbljen. Komaj čakaš, da boš na nuhalni slišal besede ginekologa, da je s tvojim otročkom vse v redu, pa potem vsak pregled nestrpno pričakuješ, da ga boš videl in da ti bodo povedali, da se lepo razvija. Takoj ko vidiš tisti plusek na testirni palčki, si mama. In seveda mamo neprestano nekaj skrbi, vedno razmišlja o svojemu otroku in ne vem, če se kdaj to neha. Vsaj v moji družini je tako, ko babi še vedno skrbi za mojo mami kot da bi bila še vedno najstnica, ki se odpravlja na svojo prvo 'odraslo' zabavo.

Kljub temu, da mi gre včasih pretirana skrb moje mami kdaj na živce (in ji to tudi povem;), ne bom verjetno nič drugačna. In to je okej, ker kljub temu, da se kdaj z mami še vedno sporečem, je ena izmed mojih najljubših oseb na tem svetu. Do nje čutim neznansko spoštovanje, ljubezen in hvaležnost in samo upam lahko, da ji bom nekoč segla do kolen na tem področju.

Zato ji ta dan tudi rada nekaj podarim, ker je moderno ceniti svojo mamo in ji kdaj tudi to povedati in pokazati! Spodaj pa moji predlogi za darila!*

 

*od 3.3. – 8.3 15% popust na žensko perilo (izjema Lisca), kreme za nego obraza, modni nakit in ženske nogavice (razen Wigglesteps)

Avtorica:

Tjaša Kokalj

Manekenka, model, modna novinarka, blogerka, stilistka in voditeljica resničnostnega šova TOP4 s Tjašo Kokalj

Podeli s prijatelji:
Deli na Facebooku Deli na Twitterju Deli na Pinterestu