Šoping vodnik - pomladna preobrazba omare
12 Apr 2016

Šoping vodnik - pomladna preobrazba omare

Pred vami je nekaj modnih nasvetov, ki vam bodo olajšali pot do izbire, ko kupujete nove modne kolekcije in vam morda tudi odgovorili na vprašanje, kako močno slediti trendom.

Nova sezona, nove kolekcije, novi nakupi. To, ali se za nakup odločate hipno, ali pa za odločitev potrebujete temeljito pretuhtati, niti ni tako pomembno. Pred vami je nekaj nasvetov, ki vam bodo olajšali pot do izbire in vam morda tudi odgovorili na vprašanje, kako močno slediti trendom. Vaši nakupi bodo bolj uspešni, vi pa boste bolj zadovoljni, ko bo zrešenih nakupov manj, ali celo nič!

1. AKTUALNI TRENDI proti STILU ŽIVLJENJA

Modna industrija vseskozi ponuja nove trende in ustvarja nove modne smernice. Danes so moderne cvetlice in resice, jutri bo živalski vzorec in neon barve. Predno zapadete v modne trende in jim popolnoma podležete, ter posledično postanete zmedeni, kaj je "in" ter kaj je trenutno najbolj aktualno, se povprašajte po vašemu stilu življenja. Prilagajajte trende vašemu življenju in potrebam v njem. Vprašajte se, ali ste športni tip osebe? Ali vaša služba zahteva elegantne kostime, ali dovoljuje drznost in eksperimentiranje s stilom? Koliko vam je pomembno udobje, in koliko to, da ste ekstravagantni in posebni?

2. SEZNAM

Seznam je zelo pomemben. Z njim boste imeli pravi fokus in občutek za to, kar potrebujete. Saj veste, kako gre tista, da v trgovino z živili nikoli lačni? Podobno je tudi, ko stopimo v trgovino, polno novih oblačil in novih modnih trendov, ki se bleščijo iz polic in obešalnikov. Zaslepijo nas, zgubimo fokus in predno se zavemo, odidemo iz trgovine z novimi hlačami, ki jih v resnici ne potrebujemo. Zato potrebujemo seznam, ki si ga pripravimo že doma, ob pregledu omare. Pri pisanju bodite natančni, to pomeni, če potrebujete nov suknjič bele barve, to tudi napišite, saj se drugače lahko zgodi, da domov odidete s tretjim črnim suknjičem. Bodite vztrajni in iščite, dokler ne najdete pravega kosa. Če trgovine zatajijo, imate še vedno splet, kjer smo že po naravi bolj pazljivi. Napišite dva seznama, oblačila, ki jih potrebujete in tista, ki si jih želite. Drugi seznam naj služi za nagrado, verjetno pa ni potrebno povedati, kateri seznam je za pameten nakup prioriteta.

3. PREPROSTA OBLAČILA, POSEBNI MODNI DODATKI

Vredno je zapraviti več denarja za večne modne kose kot sta črn in bel suknjič, dober par kavbojk, oprijeto krilo do kolen, črni salonarji in podobno, hipne, hitro minljive trende pa kupujte v trgovinah, ki so bolj prijazne do vaše denarnice. Tako vam ne bo žal, če si boste kupili pisane hlače, ki so stale 20 evrov in ste jih nosili le eno sezono. Preproste kose popestrite z modnimi dodatki. Okrasite se, še tako preprosta in dnevna majica, bo z dobršno količino nakita, ogrlico, prstani in zapestnicami, izgledala popolnoma drugače, bogato in prestižno.

4. POTREBNO JE IMETI DOBRE TEMELJE

In ti so sicer popolna osnova pri stajlingu, a pomembno je, da jih imate. Če boste imeli v omari eno malo črno obleko, ne boste nikoli v zadregi, če vas v zadnjem hipu povabijo na večerjo. En črn ter en bel hlačni kostim vas bosta rešila iz zagate pri poslovnih kosilih, prilegajoča in kakovostna športna oblačila pa vam bodo vedno znova dala novo motivacijo.

5. NAREDITE SAMI - PREOBRAZITE SVOJA OBLAČILA

Velik trend v modi je DIY ali Do It Yourself. Naredimo same. Preobrazimo stare kavbojke in jim s trakom čipke na vsaki strani podaljšamo življenje, ali pa jih odrežemo v kratke hlače. Iz starega nakita ustvarite nov, za navdih prelistajte kakšno modno revijo, ki vam jo priporočam tudi predno se odpravite po nakupih. V reviji si označite kose, ki so vam všeč in jih pojdite pomeriti. Tako sem sama veliko stvari "prebolela". Krilo, ki sem ga še trenutek prej morala imeti, je, ko sem ga pomerila in ugotovila, da to res ni moj stil, takoj izpadlo iz mojega šoping seznama. Če se še vrnem nazaj na "naredite sami", je pomembni, da preverite cene pri dodatkih, s katerimi boste svoja oblačila preobrazili. Včasih lahko za majhne drobnarije zapravimo več denarja kot pa da bi si podoben kos preprosto kupili.

Avtorica:

Tjaša Kokalj

Manekenka, model, modna novinarka, blogerka, stilistka in voditeljica resničnostnega šova TOP4 s Tjašo Kokalj

Podeli s prijatelji:
Deli na Facebooku Deli na Twitterju Deli na Pinterestu