Popoln jesenski kos
18 Nov 2018

Popoln jesenski kos

Prihaja v obliki toplih in mehkih pletenin v različnih oblikah, stilih in vzorcih. Pletenine so nekaj lepšega, kar se zgodi jeseni.

Prihaja v obliki toplih in mehkih pletenin v različnih oblikah, stilih in vzorcih. Pletenine so nekaj lepšega, kar se zgodi jeseni.

Zame pletenin ni nikoli preveč. Res je, da niso najbolj poslovni kos, ampak za šik, trendovske in predvsem tople stajlinge so popolne. Kombinirajo se na številne različne načine, z njimi so možne marsikatere modne kombinacije in stili.

Izbrala sem 4 različne pletene kose, ki jih nosim jeseni in ki so popolni za različne stile.

PULOVER

Ta je najbolj klasična izbira. Sama imam rada, da so puloverji malce 'preveliki', ohlapni, saj se mi zdijo tako še bolj udobni in je več možnosti za kombiniranje.

Rada imam tudi daljše modele, ali pa si jih sama podaljšam s pomočjo čipkastega topa, ki ga oblečem spodaj. Malce bolj elegantne kombinacije nastanejo z belo srajco. Najraje jih kombiniram s krili, oblekami (tudi poletnimi), popolni so na oprijete usnjene hlače, kratke usnjene hlače ali krila.

Pletenine se zelo dobro ujamejo z usnjem, čipko in denimom.

OBLEKA

Zame eno letošnjih odkritji pa je pletena obleka, ki praktično ne potrebuje ničesar več, da bi stajling izgledal dovršeno. No, morda samo še pas.

Dobro se kombinira tako na gležnarje kot tudi na superge, krasnje kombinacije so z usnjenim pasom in jakno, pa tudi elegantni plašči in takšnimi iz umetnega krzna se lepo ujamejo. Za zgodnjo pomlad jo lahko kombinirate tudi z denim jakno.

TUNIKA

Lahko je tudi daljša, skoraj tako kot obleka, le da je ne moremo nositi brez spodnjega dela.

Nekaj med puloverjem in obleko, ki pa je ponavadi ne moremo nositi samostojno kot obleko. Tunike prav tako rada podaljšam s čipko ali tilom, spodaj pa nosim oprijete hlače.

JOPA

Dolga jopa se lahko v zgodnjih jesenskih dneh nosi tudi kot samostojni kos. Sama ga najraje kombiniram na oprijete majice ali tanke pulije, v kombinaciji z usnjenimi hlačami, lahko so hlače tudi elegantne ali iz denima.

Je zelo vsestranski kos, saj dolgo jopo lahko tudi opasamo in tako izgleda še bolj šik, mi pa dobimo malce bolj definirano silhueto.

Prav tako je odličen kot za t.i. čebulno oblačenje in zelo udoben kos, ki v katerega se praktično lahko zavijemo.

Kar se tiče nakita za zraven, pletenine prenesejo marsikaj, hkrati pa jih lahko pustimo tudi 'gole'. Meni se zdi, da se najbolje obnesejo perle in pa nakit v zlatih odtenkih.

Avtorica:

Tjaša Kokalj

Manekenka, model, modna novinarka, blogerka, stilistka in voditeljica resničnostnega šova TOP4 s Tjašo Kokalj

Podeli s prijatelji:
Deli na Facebooku Deli na Twitterju Deli na Pinterestu
Tom Tailor Pulover 29,99 €
29,99 € Podeli
Tom Tailor Pulover 39,99 €
39,99 € Podeli
Desigual Jopica Itziar 99,95 €
99,95 € Podeli
Desigual Jopica Serena 99,95 €
99,95 € Podeli
Desigual Pulover Edimburgo 99,95 €
99,95 € Podeli
Garcia Jopica 59,99 €
59,99 € Podeli
Garcia Pulover 59,99 €
59,99 € Podeli
Street One Jopica 69,99 €
69,99 € Podeli
Esprit Jopica 49,99 €
49,99 € Podeli
s.Oliver Jopica 79,99 €
79,99 € Podeli
G-Star RAW Pulover Cropped 1 119,95 €
119,95 € Podeli
Esprit Jopica 69,99 €
69,99 €49,00 € Podeli