Pojem elegance, urejenosti in poslovnega stila je nazaj!
1 Feb 2016

Pojem elegance, urejenosti in poslovnega stila je nazaj!

Kravata govori o urejenosti, poznavanju poslovnega kodeksa oblačenja, je sinonim elegance in je eden izmed redkih modnih dodatkov pri moškemu.

Seveda kravata kot takšna ni nikamor šla, a zdi se kot da je pri večini moških ležala tam nekje zadaj v omari, vsa pozabljena. Mlajše generacije težko sprejmejo ta modni dodatek, ki je veljal včasih za nepogrešljivega, ne le pri poslovnem stilu. Kravata govori o urejenosti, poznavanju poslovnega kodeksa oblačenja, je sinonim elegance in je eden izmed redkih modnih dodatkov pri moškemu. Moški bi jo morali bolj izkoristiti.

Spomnim se, da je dedek imel zanimiv obešalnik, na katerem je imel razstavljene vse svoje kravate. Tiste za v službo, pa za malce bolj neformalne dogodke in kravate za posebne priložnosti. Enobarvne kravate, kravate z vzorci, pletene kravate, spisku ni bilo konca, danes pa mislim, da je veliko moških, ki kravate sploh nimajo, ali pa imajo morda eno iz maturantskega plesa.

Veliko moških si je sploh ne zna zavezati, kaj šele pravilno in okusno nositi. Škoda, kajti kravata je sicer še del 'stare šole', a je trenutno zelo trendovski kos. Začele so jo nositi tudi mlajše generacije, srajca, kravata in suknjič sedaj niso tako strašljiva izbira. Vsekakor je kravata kos, ki naredi vtis, s katero boste kot mlad poslovni moški naredili vtis, da ste resni in da imate v sebi tudi tisto malo 'stare šole', kar pa je vedno dobro in uporabno. Veleblagovnica Nama ima zelo pestro ponudbo kravat, od 1. do 13. februarja pa imajo posebno akcijo na kravate in metuljčke priznane znamke Brasim. Ob nakupu kravate ali metuljčka blagovne znamke Brasim, dobi kupec zraven še eno kravato oziroma še en metuljček. Ker smo pred sezono porok in maturantskih plesov, je to odlična priložnost, a vseeno naj kravata ne bo uporabljena le za en dogodek, ampak presenetite sami sebe in si jo zavežite na čisto 'normalen' dan. Boste videli, kakšne odzive boste dobili! ;)

Avtorica:

Tjaša Kokalj

Manekenka, model, modna novinarka, blogerka, stilistka in voditeljica resničnostnega šova TOP4 s Tjašo Kokalj

Podeli s prijatelji:
Deli na Facebooku Deli na Twitterju Deli na Pinterestu