Novoletne modne zaobljube - kaj ja in kaj ne v novem letu
3 Jan 2016

Novoletne modne zaobljube - kaj ja in kaj ne v novem letu

Novo leto ne bi bilo novo leto, če si ne bi zadali novoletnih zaobljub, ki bi nas spremenile v boljšo, bolj zdravo, pametnejšo in modrejšo različico. Vsi smo bili že enkrat na tem - ko pride novo leto, sklenimo, da bomo nekaj v novem spremenili.

Novo leto ne bi bilo novo leto, če si ne bi zadali novoletnih zaobljub, ki bi nas spremenile v boljšo, bolj zdravo, pametnejšo in modrejšo različico. Vsi smo bili že enkrat na tem - ko pride novo leto, sklenimo, da bomo nekaj v novem spremenili. Začeli na novo. Začeli telovaditi, izgubili nekaj kilogramov, varčevali, si našli svoje stanovanje, napredovali v službi in podobno. Cilji so dobri in koristni, ampak novoletne zaobljube so lahko tudi nekaj drugega kot 'izgubiti moram nekaj kilc'

Če ste mi kaj podobni, potem je ena izmed vaših želja ali zaobljub ta, da končno spravite v red svojo garderobo. Se znebite kosov, ki jih niste nosili že eno leto in jo malce prevetrite. Sledi nekaj koristnih nasvetov, kako z novim letom aka. novim začetkom, postanete zadovoljnejši s svojo omaro in bo tako tudi manj tistih trenutkov 'nič nimam za obleči'.

1. Vsaj enkrat poizkusite NOV TREND in se mu prepustite

Hecno kajne, da je ravno prva točka precej netipična za to, da bi sprevila v red vašo omaro. Ampak včasih je treba iti ven iz svoje cone udobja in poizkusiti nekaj novega. Kot recimo veliki statement uhani, široke hlače, torbice močnih barv. Ampak previdno - ko preizkušate nov trend, izberite raje takšne znamke, ki ne bodo zadale preveliko luknjo vaši denarnici.

2. Investirajte v večne kose

Kot protiutež zgornji točki, pravilo, ki je prvo pri izgradnji osebnega stila, ki temelji na večnih kosih - bela srajca, črn suknjič, hlače, dobre kavbojke, mala črna obleka ... To so kosi, za katere svetujem, da zapravite malce več denarja, saj nekaj kot je črn suknjič, ne bo šlo nikoli iz mode. Na prvem mestu so večni in temeljni kosi, na drugem pa trenutni modni trendi.

3. Barve

Kljub temu, da je včasih dan, ko bi bili najraje oblečeni od glave do pet v črno barvo ali kakšno sivo, se potrudite z barvami. Popestrile bodo vašo podobo in tudi dobro delovale na vaše splošno počutje.

4. Čistka

Ta je dokaj klasična, a za nekatere še vedno zelo težka - znebite se vseh kosov, ki jih niste nosili leto dni. Če imate kakšne pomisleke, da bodo včasih še prišle prav, jih najprej pomerite in poizkusite kombinirati z ostalimi oblačili. Če boste brez uspeha, je res že čas, da se od njih poslovite.

5. Skrbite za svoja oblačila

Če želite, da bo tisti par čevljev ali hlač še nekaj časa z vami, morate zanj lepo skrbeti. To pomeni, da oblačilo perete po navodilih, ga kdaj nesete v čistilnico, k šivilji ali čevljarju. 

6. Čistka številka 2.

Pomečite vsa oblačila iz omare in jih potem še enkrat lično zložite vanjo. Posortirajte oblačila po sklopih, hlače skupaj, krila, majice posebej, srajce in tako dalje. Tako boste imeli boljši pregled nad svojo garderobo in boste stajlinge lažje sestavljati.

7. Premisli, predno kupiš

Sedaj, ko imate garderobno omaro pospravljeno in recimo pod kontrolo, je ne zasvinjajte z novimi kosi, ki se svetijo in se vam ponujajo v izložbah. Premislite dvakrat, ko kupujete nove stvari, saj je ob impulzivnih nakupih lahko kaj hitro zgodi, da bo ta nov in bleščeč kos sameval v omari.

8. Dodatki so pomembni

Razmetavajte za torbice, sončna očala in nakit - ti bodo popestrili vaš stajling in tudi še tako osnovna oblačila tudi zasijala v drugačni luči.

Avtorica:

Tjaša Kokalj

Manekenka, model, modna novinarka, blogerka, stilistka in voditeljica resničnostnega šova TOP4 s Tjašo Kokalj

Podeli s prijatelji:
Deli na Facebooku Deli na Twitterju Deli na Pinterestu
Milady Torbica 102,00 €
102,00 € Podeli
Pepe Jeans Srajca 65,00 €
65,00 € Podeli
French Connection Blazer 95,00 €
95,00 € Podeli
Scotch&Soda Hlače 149,95 €
149,95 € Podeli
A-Zone Ogrlica 34,95 €
34,95 € Podeli
A-Zone Ogrlica 15,95 €
15,95 € Podeli