Maturantka naj bo!
12 Mar 2018

Maturantka naj bo!

Maturantski ples je vsekakor izmed najpomembnejših dogodkov v tvojem življenju. In za ta posebni dan si zaslužiš, da v maturantski obleki izgledaš popolno. Pri tem ti na pomoč priskoči tudi Veleblagovnica Nama.

črna dolga obleka JOENIA 99,90 eur

črno krilo JOENIA 53,90 eur

bluza IMPERIAL 75,00 eur

Maturantski ples je vsekakor izmed najpomembnejših dogodkov v tvojem življenju. In za ta posebni dan si zaslužiš, da v maturantski obleki izgledaš popolno. Pri tem ti na pomoč priskoči tudi Veleblagovnica Nama.

Dijake zaključnih letnikov srednjih šol čaka eden najbolj pričakovanih dogodkov, s katerim simbolično vstopijo v svet odraslih in prevzamejo odgovornosti, ki jih ta svet prinaša – maturantski ples. Hkrati je to prelomnica za vso družino, saj gre za enega najlepših in najpomembnejših dogodkov tako posameznika kot tudi celotne družine. Slovesnemu dogodku seveda pritiče tudi slovesna obleka, pri izbiri katere pa se marsikdo znajde v zadregi in vedno predstavlja poseben izziv.

dolga obleka JOENIA 146,90 eur + torbica 39,90 eur

Obleka je ponavadi bolj svečana od oblačil, ki jih ponavadi nosiš, a mora vseeno odražati tvoj stil in okus, še najbolj pomembno pa je, da se moraš v njej dobro počutiti. Okoli obleke se namreč vse vrti! Glede na njen stil izberemo, kakšna bo frizura za pomemben dogodek, kakšno ličenje ter kakšni bodo modni dodatki. Ker se večina deklet prvič sreča s takšno izbiro, si je pri izbiri pametno poiskati kakšno pomoč. Večina sicer 'v šoping' povabi svoje sošolke, ampak včasih različna mnenja glede stila obleke maturantko lahko še bolj razdvojijo.

obleka JOENIA 139,90 eur + torbica 19,90 eur

Zato ti predlagam, da greš v lov za popolno maturantsko obleko z mamo in morda poiščeš še strokovno pomoč. V Veleblagovnici Nama ponujajo BREZPLAČNO svetovanje osebnega stilista. Ga. Tanja Fischer ti bo s svojimi izkušnjami in znanjem z veseljem priskočila na pomoč.  Vabimo te, da si svoj termin stiliranja rezerviraš na telefonski številki 051 229 955 ali na stiliranje@nama.si.

 dolga obleka JOENIA 164,90 eur

Ko najdeš torej tisto popolno obleko, je čas, da okrog nje zgradiš popoln stil za tako poseben večer. Pomembna je tako torbica, v kateri naj bo kakšen robček, s katerim popivnaš lesk, maščobo ali pot, ki se je nabral na obrazu, šminka, s katero boš obnovila barvo na ustnicah in če ostane še kaj prostora v torbici s seboj vzemi matirni puder ali puder v kamnu, zaradi tega, da popivnaš maščobo na obrazu in osvežiš ten.

 obleka JOENIA 99,90 eur + torbica sophie 39,90 eur

Tudi nakit je zelo pomemben, a naj obleko dopolni in je ne zasenči, ali celo z njo tekmuje. Če imaš bolj dekoltirano obleko, lahko dekolte obogatiš z ogrlico, če pa je obleka bolj zaprta, pa izberi viseče uhane. Zelo priljubljen nakit je letos v srebrni ali zlati barvi, lahko pa se tudi odločiš za barvitega, če bi z njim rada popestrila obleko.

Veliko maturantk se dandanes odloča za profesionalni mejkap in frizuro. Seveda si vsaka želi na dan kar se da najbolj zasijati v svoji podobi, a v vsakem primeru, če si boš mejkap in frizuro delala sama, ali pa boš to prepustila profesionalcem, bodi še vedno ti in naj mejkap ne zasenči tvoje lepote, ampak naj jo le poudari. Če se boš profesionalcem prvič prepustila, potem ti svetujem, da imate prej probo, da se spoznaš s takšnim tipom ličenja, prav tako ti tudi svetujem, da greš pred velikim dogodkom do kozmetičarke, ampak kakšnih 10 dni prej.

V nadaljevanju pa tudi ideja za maturantski mejkap in nekaj idej za frizuro, ki jo lahko ustvariš tudi sama.

Dobra podlaga


Dobra podlaga je zelo najbolj pomembna, zato bodi na to še posebno pozorna. Izberi tekoči puder, ki ti najbolj ustreza, še najbolje je, da je le-ta zelo lahek in zračen, skoraj kot obarvana krema. Nepravilnosti, ki so še vidne – podočnjaki, mozolji – pa lahko zakriješ s korektorjem. Nato je potrebno to podlago dobro zafiksirati – najbolje bo, da pri tem uporabiš matirni puder, ki ti bo omogočal, da se ne boš preveč svetila.

Definicije
Obrazne poteze lahko malce bolj poudariš ali definiraš z različnimi tehnikami. Prva je osvetljevanje in senčenje obraza, nato dodaš še malce rdečila za lička in zaključiš s tem, da poudariš obrvi.

Poudarjene oči


Oči lahko poudariš že samo z eno pravilno izbrano senco, ki mora biti dovolj pigmentirana. Naneseš jo na spodnji in zgornji del oči, v kotičke in pod obrvi pa lahko daš še malce osvetljevalca.

Obstojna šminka


Za piko na i celotnega videza je potrebna samo še šminka. Oporabi takšno, za katero veš, da je obstojna, a ti hkrati ne izsuši ustnic in se ne razmaže zlahka. Svetujem mat tekočo šminko.

Če se boš ličila sama, ti prav tako svetujem, da se naličiš nekaj dni prej, da torej narediš testni mejkap in tudi testno frizuro. Meni je zelo lepa in enostavna t.i. lasna krona.

lasna krona

Avtorica:

Tjaša Kokalj

Manekenka, model, modna novinarka, blogerka, stilistka in voditeljica resničnostnega šova TOP4 s Tjašo Kokalj

Podeli s prijatelji:
Deli na Facebooku Deli na Twitterju Deli na Pinterestu