Gremo na poroko! (kako se obleči kot družica)
13 Jun 2019

Gremo na poroko! (kako se obleči kot družica)

Družice pri nas sicer pridobivajo na popularnosti, a vseeno še ne gre za tako pogosto željo kot na primer v Ameriki. In kdo sploh so družice in kakšna je njihova vloga na poroki? Družica naj bi imela častno vlogo na poroki. Po starih izročilih naj bi nevesto obvarovale pred hudim s tem, da nosijo podobne obleke kakor ona. To naj bi zle duhove tako zmedlo, da neveste ne prepoznajo.

Družice pri nas sicer pridobivajo na popularnosti, a vseeno še ne gre za tako pogosto željo neveste kot na primer v Ameriki. In kdo sploh so družice in kakšna je njihova vloga na poroki? Družica naj bi imela častno vlogo na poroki. Po starih izročilih naj bi nevesto obvarovale pred hudim s tem, da nosijo podobne obleke kakor ona. To naj bi zle duhove tako zmedlo, da neveste ne prepoznajo.

Vloga družic je nekako porazdeljeno delo priče in pa prijeten ‘okrasek’ na poroki. Nevesta ponavadi izbere dobre prijateljice, ki jim zaupa, teh je lahko poljubno število. Naloga družic je, da so nevesti v pomoč pri iskanju gostišča za slavje, izbiri obleke, iskanju frizerja, strokovnjaka za ličenje, iskanju cvetličarne, izdelavi sedežnega reda in zbiranju ponudb za poročno potovanje. Družice lahko nevesto spremljajo tudi pri pomerjanju poročne obleke in so z njo pri vsem urejanju (pri oblačenju in ličenju) tudi na poročni dan. Za nevesto pozorno skrbijo vse do poročnega slavja.

Včasih je veljalo, da so oblečene v enake obleke, saj se morajo skladati z nevestino obleko ali stilom poroke (kroji in dolžine oblek pa naj se prilegajo vsaki posamezno, glede na njihove postave). Ta pravila so dandanes lahko veliko bolj ohlapna, trenutno je namreč v trendu, da so družice v različnih materialih, celo odtenkih in vzorcih oblačil. Včasih je namreč veljalo, da so obleke za družice neprivlačne, danes na srečo ni tako, zato vam v spodnjih odstavkih zaupam nekaj koristnih nasvetov, kako najdi popolno obleko za družico.

V poštev mora nevesta upoštevati različne postave svojih družic, različne polti in konec koncev tudi želje.

1. 3/4 rokavi pristajajo vsaki

Dolžina rokava, ki pristaja vsaki ženski, ne glede na starost in višino in konec konec tudi obliko postave. Prav tako so zelo elegantni in primerni za tako vrsto dogodka.

2. A-krilo je ultimativen kroj

Če želiš, da je stil vaših družic identičen, potem je najbolj varna izbira a-krilo oziroma linija a-krila.

3. Struktura oblek

Lahkotni materiali so romantični, čudoviti za nošenje, a vseeno ne laskajo vsaki postavi. Kompaktni materiali in čvrsta struktura kroja bodo postavo optično zožala, brez da bi bil kroj preveč popet in oprijet. Material naj se lahkotno dotika kože in naj je ne premočno objema.

4. Črna ni edina barva, ki zoža postavo

Veliko je barv, ki optično zožajo postavo, trik se skriva tudi v pravih materialih – svetleče bodo postave povečale, medtem ko bodo nesvetleči, mat materiali in pa enobarvni zožale vašo linijo.

5. Dvodelne obleke ključ do popolnih poročnih kombinacij

Lepi stajlingi za družice so lahko tudi dvodelne obleke iz enakih materialov, ampak, da ima vsaka možnost, da se odloči za kroj zgornjega in spodnjega dela. Ker konec konec, kar preverite pri svojih prijateljicah – vsaka ima svoj najljubši kroj preproste bele majice, kaj šele obleke za družico.

6. Preveč materiala ni vedno dobro

Polnih postav ni dobro skrivati v metre in metre materiala, ki bodo kilograme le še dodali. Raje se odločite za enostavne kroje.

Avtorica:

Tjaša Kokalj

Manekenka, model, modna novinarka, blogerka, stilistka in voditeljica resničnostnega šova TOP4 s Tjašo Kokalj

Podeli s prijatelji:
Deli na Facebooku Deli na Twitterju Deli na Pinterestu