Datumi, ki vam bodo v 2019 prihranili kar nekaj denarja
16 Jan 2019

Datumi, ki vam bodo v 2019 prihranili kar nekaj denarja

Če je varčevanje ena izmed vaših novoletnih zaobljub, a še vedno radi nakupujete, potem si velja zapomniti naslednje datume v 2019, ki vam lahko prihranijo kar nekaj denarja.

Če je varčevanje ena izmed vaših novoletnih zaobljub, a še vedno radi nakupujete, potem si velja zapomniti naslednje datume v 2019, ki vam lahko prihranijo kar nekaj denarja.

Čas je denar in čas ter časovni okvirji so v svetu mode, oblačil in modnih dodatkov izredno pomembni. Kdaj se začnejo sezonske razprodaje, na kateri dan pade zloglasni črni petek in katera oblačila se najbolj splača kupiti po mesecih, vse to si lahko preberete v naslednjih vrsticah.

JANUAR:

V drugi polovici januarja prodajalci počasi začnejo umikati težke plašče in tople bunde ter pripravljajo mesto za prihod novih kolekcij, zato je sedaj pravi čas za nakup novega zimskega plašča.

FEBRUAR:

Februar je malce bolj miren mesec, lahko pa pričakujete, da se bodo po valentinovem znižale cene nekaterih kosov nakita.

MAREC:

Marca lahko kupite po ugodnejši ceni smučarsko opremo. Sezone je praktično konec, zato je sedaj čas za nove smučke ali kombinezon.

Pozorni ste lahko tudi na čas okoli dneva žena in materinskega dneva, ko trgovci ponujajo akcijske cene.

APRIL:

Priprava na pomlad, zato imajo lahko nekateri trgovci t.i. spomladansko čiščenje, ki je lahko voda na vaš mlin.

Tudi v času pred veliko nočjo, ki bo letos 21. aprila, se marsikateri trgovec odloči za popuste.

MAJ:

Počasi prihajamo v poletno sezono, zato je sedaj pravi čas za nakup spomladanskih oblek, ki jih boste lahko nosili tudi v zgodnjem poletju.

JUNIJ:

Veliko tujih znamk in podjetji praznuje 16. junija očetov dan, zato lahko pričakujete v dnevih pred tem datumom kar nekaj popustov.

JULIJ:

Spletna prodaja televizorjev, pametnih naprav in računalnikov završi v dnevih, ko spletni gigant Amazon Primer ponudi svoje popuste. Datum ne bo znan še nekaj časa, ampak lahko ga pričakujete nekje v sredini julija.

AVGUST:

Poletje se počasi poslavlja in prihaja jesen. Zato je sedaj pravi čas za nakup kopalk in ostalih poletnih kosov.

Prav tako je čas, ko se šolarji začnejo pripravljati, da bodo počasi stopili nazaj v šolske klopi, zato lahko v tednih prej, pričakujete akcije na šolske potrebščine, prav tako pa na laptope in računalnike.

SEPTEMBER:

Sezona piknikov se počasi poslavlja, zato pričakujte popuste na vrtno pohištvo, žare ipd.

OKTOBER:

Oktober je precej tih in miren mesec, kar se tiče popustov in razprodaj, se pa cene starih iPhone modelov znižajo ob prihodu novega.

Sicer pa je oktobra pametno varčevati s svojim denarjem, saj prihajata dva verjetno za denarnico najbolj obremenilna meseca v letu.

NOVEMBER:

Kdo se boji črnega petka? In dnevov pred njim? Črni petek letos pade na 29. novembra, teden prej so ponavadi popusti v povezavi z nočnim nakupovanjem, za vikend črnega petka pa je pametno kupovati televizorje, pralne stroje, računalnike in ostale pametne naprave kot so tablice in pametne ure.

Seveda so takrat tudi izjemni popusti v industriji oblačil in obutve.

DECEMBER:

December se začne s kibernetičnim ponedeljkom, ki je 2. decembra in ponuja popuste v različnih sektorjih. Za njim pride t.i. potovalni torek, ki ga številne potovalne agencije pospremijo s popusti na potovanja, lete in počitnice v naslednjem letu.

Pre božičem pričakujte akcije na otroške igrače, razprodaje pa se začnejo med 26. decembrom in 1. januarjem.
 

Avtorica:

Tjaša Kokalj

Manekenka, model, modna novinarka, blogerka, stilistka in voditeljica resničnostnega šova TOP4 s Tjašo Kokalj

Podeli s prijatelji:
Deli na Facebooku Deli na Twitterju Deli na Pinterestu